Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Δελτίο τύπου του Κινήματος στην Πόλη για τον αποκλεισμό του από τα τοπικά ΜΜΕ


Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταγγέλλει απερίφραστα τον πολιτικό του αποκλεισμό από τα τοπικά ΜΜΕ. Εδώ και αρκετό καιρό, οι ανακοινώσεις μας, τα δελτία τύπου και η στάση μας στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων εντέχνως αποκρύπτονται από τις τοπικές εφημερίδες και sites. Είναι μια συντονισμένη προσπάθεια να κρυφτεί ο αδέσμευτος και αντιδιαχειριστικός μας λόγος που δεν χωρά στους σχεδιασμούς του τοπικού κράτους και της δημοτικής αρχής Καφατσάκη.

Αν αναρωτιέται κανείς για ποιον λόγο γίνεται αυτό ας ρίξουν μια ματιά στις διαφημίσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που έχουν γεμίσει τα εν λόγω site και εφημερίδες. Ας δούνε τις «πληρωμένες» συνεντεύξεις και «αποκαλύψεις» που στοχεύουν στην ανάδειξη συγκεκριμένων υποψηφίων.

Η μη δημοσίευση των δράσεων και των θέσεων του Κινήματος στη Πόλη είναι ταυτόχρονα και φίμωση όλων των ζητημάτων που έχουμε αναδείξει κατά καιρούς, από κινητοποιήσεις έως δηλώσεις στα δημοτικά συμβούλια. Είναι, όμως, πολύ περισσότερο, φίμωση του αγωνιζόμενου λαού του Ζωγράφου και μιας σημαντικής μερίδας κατοίκων της γειτονιάς μας που ασπάζεται ή προσεγγίζει τις απόψεις του Κινήματος στην Πόλη, στην αναζήτηση εναλλακτικών στις πολιτικές διαχείρισης και υποταγής που εφαρμόζονται στο δήμο μας.

Ο τοπικός τύπος μπορεί να κόπτεται ότι είναι ανοιχτός στην προβολή όλων των απόψεων και δίνει βήμα έκφρασης στους κατοίκους και τις ανάγκες τους, κάθε άλλο, όμως, παρά αυτό συμβαίνει. Σαν Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου δεν τρέφουμε, βέβαια, αυταπάτες για την πλευρά που διαλέγουν οι τοπικοί εκδότες, αυτή του κεφαλαίου, τοπικού και μη, απαιτούμε, ωστόσο, τουλάχιστον να κρατούνται τα στοιχειώδη προσχήματα.

Το συντονιστικό του Κινήματος στην Πόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο