Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Στον δρόμο θα ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς!

Η κλίκα των μεγαλοσυμβολαιογράφων σε μια παράτυπη συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθήνας έβαλε τέλος στην αποχή και ισοπέδωσε ένα ακόμη ανάχωμα στο δρόμο προς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η επόμενη μέρα βρήκε τα ΜΑΤ να περιφρουρούν τα ειρηνοδικεία της χώρας, υποδεχόμενα τους αγωνιστές και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών με ξύλο και δακρυγόνα. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι οι πλειστηριασμοί αφορούν οφειλές άνω των 300.000 ευρώ δεν είναι παρά μέρος της γνωστής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο σε μια προσπάθεια κατευνασμού της λαϊκής αγανάκτησης, κάμψης των αντιδράσεων και νομιμοποίησης των πλειστηριασμών στα μάτια της κοινής γνώμης. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή η διάψευση έρχεται δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ο οποίος σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία και δέσμευση από πλευράς τραπεζών και απλά όπως είναι άλλωστε και λογικό, προτεραιότητα θα έχουν τα ακίνητα υψηλότερης αξίας.

Εκείνο που θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι πλέον δεν υπάρχει τίποτα που να εγγυάται την προστασία και διασφάλιση της λαϊκής περιουσίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας και οι όποιες αντιστάσεις από «τα πάνω» όπως ήταν η αποχή των συμβολαιογράφων έχουν τα όριά τους.
Το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει ότι κανένα σπίτι δε θα παραδοθεί στα χέρια των τραπεζών και καμία οικογένεια δε θα μείνει στα δρόμο εξοφλώντας τα «κόκκινα δάνεια» της κρίσης και των μνημονίων, είναι ένα λαϊκό κίνημα που μαζί με τις πρωτοβουλίες και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα θα δώσει το παρόν στα ειρηνοδικεία, στα ηλεκτρονικά συμβολαιογραφεία και κυρίως έξω από κάθε σπίτι ή μαγαζί που ξεπουλιέται και δε θα επιτρέψει την παράδοση του στα επίδοξα αρπακτικά.

Ως Κίνημα στην Πόλη θα βρεθούμε στο πλευρό κάθε οικογένειας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της και καλούμε τους Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισες να στρατευθεί μαζί μας για να μην αφήσουμε να υλοποιηθεί καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη σε τράπεζες ή στο δημόσιο. Ο κοινός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 
Καλούμε όποιον Ζωγραφιώτη ή Ζωγραφιώτισα έχει πληροφορία για επικείμενο πλειστηριασμό να έρθει σε επαφή μαζί μας στέλνοντας mail στο kinimastinpolizografou@gmail.com για να οργανώσουμε την κοινή μας δράση.

Η σύγκρουση με τους πλειστηριασμούς είναι αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αντιπολίτευση που συναινεί. Για εμάς όλες αυτές οι μάχες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την αρχή τους τέλους της βάρβαρης επίθεσης που δεν έχει σταματημό και αντιθέτως εντείνεται από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο