Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α.


Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων συνεχίζεται με στόχο αυτή τη φορά την απόλυση 6.500 δημοσίων υπαλλήλων. Χρησιμοποιώντας σαν προκάλυμμα τον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μετατράπηκαν σε ορισμένου χρόνου, η κυβέρνηση προωθεί την πολιτική των μαζικών απολύσεων, εντός των πλαισίων που ορίζουν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ, του ασφυκτικού πλαισίου του Καλλικράτη που εχει μετατρεψει τους δημους σε διεκπαιρεωτές της κυρίαρχης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Με την επιλογή αυτή, οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας οι ήδη τσακισμένες υπηρεσίες των Δήμων όπως αυτές της καθαριότητας, των παιδικών σταθμών και συνολικά των κοινωνικών δομών. Ο στόχος είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η αντικατάσταση των απολυμένων με φτηνούς και αναλώσιμους εργαζομένους που θα πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, καθώς και η διάλυση δημοτικών υπηρεσιών με στόχο να ανατεθούν στην πορεία σε ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις ολέθριες συνέπειες της εφαρμογής αυτού του μέτρου στις ίδιες τις ζώες μας.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά η κυβέρνηση έρχεται να εξαπολύσει επίθεση λάσπης στους εργαζόμενους αναπαράγοντας τη γνωστή τακτική που ακολούθησε σε κάθε κλάδο του δημοσίου που επιδίωξε να τσακίσει το προηγούμενο διάστημα, μιλώντας για ρουσφέτια και «πλαστά δικαιολογητικά». Οι ίδιοι δηλαδή που αναπαρήγαγαν την πολιτική του ρουσφετιού και των κομματικών προσλήψεων έρχονται τώρα να ζητήσουν τα ρέστα από τους εργαζόμενους και στην ουσία να τους διαιρέσουν ώστε να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Την ίδια στιγμή Δήμοι (Ζωγράφου, Νίκαιας, Χαλανδρίου, Λάρισας, Πάτρας) οι οποίοι δηλώνουν ανυπακοή και αρνούνται να αποστείλουν τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας και την αξιολόγηση, στοχοποιούνται από την κυβέρνηση η οποία ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα με την κατηγορία της απείθειας. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στη συνολική επιβολή του καθεστώτος τρομοκρατίας που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει, τη λογική ότι η παραμικρή χαραμάδα αντίστασης και ανυπακοής θα καταστέλλεται.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την αυταρχική πολιτική των απειλών και των στοχοποιήσεων στους Δήμους που επέλεξαν την απειθαρχία στην εφαρμογή των απολύσεων. Στηρίζουμε την επιλογή των εν λόγω Δημοτικων συμβουλιων να υλοποιήσουν το αίτημα των εργαζομένων και τους καλούμε να μην υποχωρησουν αλλά να πάνε αυτή την επιλογή μέχρι τέλους.



Το εργατικό κίνημα πρέπει να πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη μάχη και σε συνδυασμό με τις κινήσεις των δημοτικών αρχών, μπορεί να μπλοκάρει δια παντός τις απολύσεις και να επιβάλει δουλειές για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και όρους εργασίας. Η ανατροπή της κυβερνητικής επιδρομής έχει ανάγκη την ένταση της πάλης των εργαζομένων, την οργάνωση από τα κάτω, τον συντονισμό των πληττόμενων κλάδων και τον ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ. Σαν Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου δηλώνουμε απερίφραστα ότι στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, στηρίζουμε τον αγώνα τους και θα βάλουμε πλάτες ώστε τα δίκαια αιτήματα τους να υλοποιηθούν.

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

kinimastinpoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο