Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τραμπουκισμοί ενάντια σε μέλη του «Ξ» από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Κ. Καλλίρη την παραμονή των εκλογών.






Στις 3.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 17/5/2014 τα μέλη του «Ξεκινήματος» Άργης Σκουλάκης και Στρατής Σκουλάκης δέχτηκαν επίθεση έξω από το σπίτι τους στου Ζωγράφου.

Δράστες της επίθεσης ήταν ο Κωσταντίνος Πιτταράς, ο Αρτέμης Πιτταράς υποψήφιοςδημοτικός σύμβουλος στο Δήμο του Ζωγράφου με την παράταξη του νυν Δημάρχου Κ. Καλλίρη (ΠΑΣΟΚ), καθώς και ένας τρίτος του οποίου τα στοιχεία δεν γνωρίζουμε.

Η «αφορμή» για την επίθεση ήταν ότι ο Άργης Σκουλάκης σήκωσε από το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου, μπροστά από το σπίτι του, το προεκλογικό φυλλάδιο του Αρτέμη Πιτταρά. Ο Κωσταντίνος Πιτταράς, ο οποίος βρισκόταν σ’ ένα καφενείο δίπλα από το σπίτι του Άργη Σκουλάκη για να το ανεφοδιάσει με είδη από τo καταστημα του ρώτησε τον Άργη γιατί παίρνει το φυλλάδιο. Ο Άργης του απάντησε ότι το παίρνει γιατί του φαίνεται αστείο. Ο Κωσταντίνος Πιτταράς, αφού ενημέρωσε τον σύντροφο ότι είναι αδερφός του εικονιζόμενου υποψηφίου, άρχισε να τον χτυπά με τη βοήθεια του τρίτου ατόμου αγνώστων στοιχείων. Σύντομα κατέφθασε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για να συνδράμει τον αδερφό του στον ξυλοδαρμό του Άργη και του Στρατή Σκουλάκη.

Η τοπική οργάνωση του Ξεκινήματος στου Ζωγράφου κινητοποιήθηκε άμεσα. Συνοδέψαμε τους συντρόφους μας στην αστυνομία για να υποβάλλουν μήνυση, ενώ ενημερώσαμε και το «Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου» με τον οποίο κατεβαίνουμε μαζί στις δημοτικές εκλογές και απ’ όπου βέβαια οι σύντροφοι δήλωσαν άμεσα τη ενεργή τους στήριξη.

Παρόλο που ο σ. Άργης Σκουλάκης κατέθεσε ονομαστική μήνυση εναντίον των αδερφών Πιτταράž Παρόλο που δώσαμε στην αστυνομία τη διεύθυνση της Κάβας που έχει η οικογένεια στο Γουδί, η αστυνομία δεν κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία όπως όφειλε. Την ίδια στιγμή που κάποιοι αστυνομικοί ήταν ομολογουμένως πολύ εξυπηρετικοί, άλλοι συνάδελφοι τους μας έλεγαν ότι δεν έχουν διαθέσιμο περιπολικό για να μεταβούν στην κάβα κοκ. Στην πραγματικότητα δεν ήταν διατεθειμένοι να ασχοληθούν καθόλου με την ανεύρεση των δραστών. Είχαν περισσότερη διάθεση να ασχοληθούν με εμάς, καθώς μας ρωτούσαν για τα πολιτικά μας φρονήματα, για την πολιτική οργάνωση στην οποία ανήκουμε κλπ.

Στη συνέχεια, μαζί με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κινήματος στην Πόλη Ράνια Νενεδάκη, σύντροφοι από το Ξεκίνημα πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε στον Δήμαρχο Κ. Καλλίρη και να καταγγείλουμε την επιλογή του να έχει υποψήφιο Α. Πιτταρά στο ψηφοδέλτιο του. Ο Κ. Καλλίρης απολογήθηκε – προσπάθησε ωστόσο να δικαιολογήσει τον υποψήφιο του ότι «πρώτη φορά κατεβαίνει σε εκλογές»!

Λίγο αργότερα ο Κ. Καλλίρης μας επικοινώνησε για να μας ενημερώσει πως ο Α. Πιτταράς ήταν διατεθειμένος να ζητήσει συγγνώμη από τον Άργη και τον Στρατή Σκουλάκη. Ο Άργης και ο Στρατής πήγαν στο προεκλογικό περίπτερο του Κ. Καλλίρη συνοδεία συντρόφων από το Ξεκίνημα και από το Κίνημα σατην Πόλη του Ζωγράφου. Η νομική σύμβουλος της παράταξης ζήτησε εκ μέρους της παράταξης μια ξεκάθαρη συγγνώμη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κ. Καλλίρης. Ωστόσο ο Α. Πιτταράς μείωνε διαρκώς τη βαρύτητα της συγγνώμης του, προβάλλοντας «δικαιολογίες» όπως π.χ. «ήταν η κακιά στιγμή», «ο αδερφός μου ήταν πάνω στη δουλειά με νεύρα», «δεν ήξερα ότι είστε με το Κίνημα στην Πόλη» – λες και όλα αυτά είχαν οποιαδήποτε σημασία.

Το σημερινό συμβάν αποτελεί μια καλή εικόνα για το πώς βλέπει ο Α. Πιτταράς τον εαυτό του να λειτουργεί σε περίπτωση που εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο. Γιατί αν σήμερα αντιμετωπίζει με ξύλο στο δρόμο όποιον διαφωνεί μαζί του, πως θα ενεργεί αύριο όταν του ασκείται κριτική για την ψήφο και τα έργα του στο δημοτικό συμβούλιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο