Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Δεν υποχωρούμε, δεν τρομοκρατούμαστε! Να αποσυρθούν τώρα οι διώξεις για τα 9 μέλη του Κινήματος στην Πόλη !

Το “Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου” καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την ανακίνηση της υπόθεσης διώξεων των 9 μελών της κίνησής μας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σε αυτήν φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση και η “ανεξάρτητη δικαιοσύνη”, αφού απέστειλε κλήσεις στους εμπλεκόμενους προκειμένου να παραλάβουν την δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρους τους για την υπόθεση.

Θυμίζουμε οτι στις 11/04/2020, εννιά μέλη της δημοτικής μας κίνησης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, έχοντας μαζί τους βεβαιώσεις μετακίνησης, ασκούσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουνε το λαό του Ζωγράφου, για τις θέσεις της κίνησης για την πανδημία της Covid-19, για τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στη διάρκεια της εξόρμησης, περικυκλώθηκαν από είκοσι και πλέον αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ζωγράφου, μέσα σε 3 περιπολικά, με 5 επιβάτες σε καθένα από αυτά, χωρίς μάσκες και γάντια, σε μια επιχείρηση που θύμιζε μεταγωγή των πιο επικίνδυνων παραβατών του κοινού ποινικού δικαίου, προφανώς χωρίς πια την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και όλα αυτά στο όνομα της δημόσιας υγείας!

        Μετά την προσαγωγή βεβαιώθηκαν πρόστιμα και σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα. Έπειτα από την πίεση που άσκησαν οι αποφάσεις δεκάδων εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, δημοτικών & περιφερειακών κινήσεων η αστυνομία αναγκάστηκε να ακυρώσει τα πρόστιμα (συνολικού ύψους 1350 ευρώ!) και να δεχθεί πλήρως το περιεχόμενο των ενστάσεών μας, σημειώνοντας μάλιστα μεταξύ άλλων πως: Από κοινού με έτερα άτομα, ασκούσαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα που προβλέπεται στο άρθρο 17 παρ. 1 του Συντάγματος, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής (μάσκα, γάντια αποστάσεις).

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση για ποιο λόγο συνεχίζεται η υπόθεση των διώξεων εις βάρος των 9 αγωνιστών, ενώ ουσιαστικά η υπόθεση έχει κλείσει με την ακύρωση των προστίμων. Είναι πασιφανές πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τα μέτρα της πανδημίας για να βάλει σε γύψο την πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Μιας κυβέρνησης, της οποίας ο πρωθυπουργός διακήρυττε, τον περασμένο Απρίλη, την “μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του στο ΕΣΥ”, υπερθεματίζοντας δήθεν για την ενίσχυσή του. Εννιά μήνες μετά, βρισκόμαστε μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους συνανθρώπους μας κάθε μέρα, καθώς τα δημόσια  νοσοκομεία δεν ενισχύθηκαν με ΜΕΘ ούτε με μόνιμες προσλήψεις χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών.  Αντίθετα, ενισχύθηκε με εκατομμύρια ευρώ “η Αστυνομία, η οποία είναι-εν μέσω πανδημίας-το ΕΣΥ της προστασίας μας”. Το επιτελικό κράτος είναι εδώ, λοιπόν, για να ενισχύει τους επιχειρηματίες, τα ΜΜΕ που διασπείρουν την επικίνδυνη προπαγάνδα περί ατομικής ευθύνης, για να χτυπά όσους από τη νεολαία και το λαό σηκώνουν κεφάλι και να τους καταστέλλει με χημικά, αύρες, γκλομπ, πρόστιμα και δικαστικές διώξεις και όχι, φυσικά, για να περιφρουρεί τα εργασιακά δικαιώματα και να στηρίζει τους “ήρωες της πρώτης γραμμής”, αδιαφορώντας για οτιδήποτε αποτελεί κρατική ευθύνη.

Σε εκείνη την εξόρμηση που κατέληξε στις προσαγωγές των μελών μας, το πανό μας καλούσε το λαό του Ζωγράφου σε πάλη για Τεστ, ΜΕΘ, προσλήψεις. Τόνιζε οτι η απαγόρευση δεν είναι λύση. Στα τέλη Γενάρη, η κυβέρνηση μας καλεί να παρουσιαστούμε σε απολογία για εκείνη τη δράση. Ωστόσο, πριν από την απόφαση των δικαστικών αρχών για το τί θα γίνει από εδώ και πέρα, η λαϊκή ετυμηγορία έχει ήδη βγει: η κυβέρνηση είναι ένοχη για τη διπλή εγκληματική πολιτική της. Την (αντι)υγειονομική που κοστίζει ζωές και την αντεργατική που καταδικάζει το λαό στην ανεργία, στην εξαθλίωση και στην κατάθλιψη.

Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε και καλούμε το λαό να αγκαλιάσει μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Σε αυτούς θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Παράλληλα, καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και κάθε συλλογικότητα του κινήματος να σταθούν στο πλευρό των 9 μελών μας και δίπλα σε όσους και όσες διώκονται.

 

Ούτε βήμα πίσω! Θα νικήσουμε!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο