Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση του Κινήματος στην πόλη του Ζωγράφου για την συνέντευξη Καζάκου

 

Τα φαντάσματα της ιστορίας ξαναχτυπούν


Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταγγέλει την προκλητική συνέντευξη του Γιάννη Καζάκου, νυν συμβούλου του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, στην τοπική εφημερίδα Επικοινωνία σχετικά με τις μαύρες ημέρες του, όταν υπήρξε διορισμένος απο την χούντα Δήμαρχος Ζωγράφου. Οι δε ευθύνες της εφημερίδας και προσωπικά του δημοσιογράφου για τη μεθοδευμένη στήριξη και προβολή , μέσω της συνέντευξης, στον φασίστα-νοσταλγό της Χούντας Καζάκο είναι βαρύτατες και καλούμε το λαό και τη νεολαία του Ζωγράφου να την πετάνε μαζικά στα σκουπίδια, όπου κι αν τη βρίσκουνε.

Eιναι εξοργιστική η προσπάθεια ωραιοποιήσης μιας απο τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ιστορία της χώρας μας, τον προηγούμενο αιώνα. Μιας περιόδου που σφραγίστηκε απο τους βασανισμούς αγωνιστών της δημοκρατίας απο την ΕΑΤ-ΕΣΑ, τις εξορίες και τις φυλακές, τις δολοφονίες και τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973. Επισης δεν ξεχνάμε τις ευθύνες της χούντας στο Κυπριακό και την συνεργασία που είχε με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την υποδαύλιση των εθνικισμών, που οδήγησε στο πραξικόπημα και στον πόλεμο του 1974.


Στην συνέντευξή του ο Καζακος αναφέρει οτι ήταν και συνήγορος στην δίκη του βοηθού του οδηγού του τανκ που έπεσε πάνω στην πύλη του Πολυτεχνείου. Όπως και οτι δεν υπήρχαν νεκροί κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, αφήγημα που το στηρίζουν μόνο οι χουντικοί, οι ακροδεξιοί, φυσικά η Χρυσή Αυγή και ο υμνητής όλων των προηγουμένων, Γιάννης Καζάκος...


Ζητάμε την άμεση παύση απο την θέση συμβούλου του νυν δημάρχου Βασίλη Θώδα που έχει ο Καζάκος και να αφήσει επιτέλους το στασίδι που έχει πιάσει εκεί στο Δημαρχείο . Το χουντικό, πολιτικό κατακάθι, που ακούει στο όνομα Γιάννης Καζάκος, είναι ανεπιθυμήτο απο τον λαό του Ζωγράφου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο