Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Το Κίνημα στην Πόλη στηρίζει και συμμετέχει στις δράσεις του Κινήματος Ενάντια στους Πλειστηριασμούς



Τρίτη 21 Νοέμβρη με τον  Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής διαδηλώνουμε έξω από τα γραφεία της ΑΑΔΕ στο Σύνταγμα ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς!

Το Κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς αποτελεί μία σημαντική ρωγμή απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στους εκπροσώπους των θεσμών με πρώτο τον Ντάινσεμπλουμ στη συνέχεια τον Ντράγκι της ΕΚΤ και τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Γ. Μάρει, οι οποίοι κατά την τακτική ενημέρωσή τους απαίτησαν από την Κυβέρνηση την εφαρμογή μέτρων  για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών.
Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα ψέματα της περί δήθεν προστασίας των κατοικιών αξίας κάτω των 300.000ευρώ από τους πλειστηριασμούς κατόπιν συμφωνίας Κυβέρνησης και Τραπεζών! Οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στις αρχές Οκτώβρη ότι θα υπάρξει «προστασία της κύριας κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια» διαψεύδονται όταν βγαίνουν στο σφυρί σπίτια λίγων τετραγωνικών μέτρων για χρέος μόλις λίγων χιλιάδων ευρώ.
Η μάσκα του κοινωνικού προσωπείου της Κυβέρνησης αποκαλύπτεται με τις διώξεις που έχει εξαπολύσει με αιχμή τη μήνυση στα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης Ζ. Κλεισιάρη και Η. Σμήλιο από την πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά, η οποία οδηγείται στον εισαγγελέα για κατάχρηση 500.000 ευρώ, ενώ παράλληλα από το  Μαξίμου ξεκινά ένας πόλεμος λάσπης με «νον πέιπερ» και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα.
Την ίδια στιγμή το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, μετά την πετυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση και συνέλευση στις 4 Νοέμβρη προγραμματίζει την ανάπτυξη και κλιμάκωση της δράσης του.
Τα τελευταία δύο χρόνια στα ειρηνοδικεία της χώρας οι πλειστηριασμοί κατοικιών των λαΪκών νοικοκυριών εμποδίζονται και η κυβέρνηση Τσίπρα κάθε μέρα στριμώχνεται ολοένα και περισσότερο, βλέποντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στο μαζικό ξεπούλημα της λαϊκής κατοικίας στα ξένα κερδοσκοπικά funds. Tράπεζες, και κερδοσκοπικά funds ιεραρχούν  ψηλά στην ατζέντα τους το θέμα των πλειστηριασμών εκβιάζοντας και τρομοκρατώντας όσους δεν μπορούν να πληρώσουν. Έτσι ένα ολοένα μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται παγιδευμένο σε «κόκκινα δάνεια». Οι πλειστηριασμοί προορίζονται να συμπληρώσουν τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές που γίνονται καθημερινά από τους λογαριασμούς φτωχών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων. Αυτή η κολοσσιαία αναδιανομή πλούτου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων εκφράζεται με τη στοχοποίηση της ιδιοκατοίκησης από την πρώτη μέρα των μνημονίων. Τα φτωχοποιημένα και χρεοκοπημένα νοικοκυριά είναι οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» των «νον πέιπερ» που στέλνει το επιτελείο προπαγάνδας του Μαξίμου.
Το Κίνημα ενάντια στους Πλειστηριασμούς οδηγεί την Κυβέρνηση στην παγκόσμια πρωτοτυπία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για να προχωρήσουν σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες αρπαγής της λαϊκής κατοικίας. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποτελούν ένα από τα 113 απαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, ενώ αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, όπως αυτό του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, στοχοποιούν το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Ο Τσακαλώτος έφτασε στο σημείο να «διαρρέει» ότι κινδυνεύουν οι τράπεζες αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί τολμώντας  να ταυτίσει τα συμφέροντα των τραπεζών με την κοινωνία. Οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Ντράγκι και του εκπροσώπου του ΔΝΤ λειτούργησαν σαν εντολές για την κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Κοντονής προγραμματίζει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου μετατρέποντας σε «ιδιώνυμο» αδίκημα τη διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, ώστε να διώκεται αυτεπάγγελτα και όχι μετά από μήνυση!
Η μαζική πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα του κινήματος κατά των πλειστηριασμών το Σάββατο 4/11 έδωσε νέα  ώθηση στη δράση του και έχει θορυβήσει την κυβέρνηση. Στη μαζικότατη συνέλευση που ακολούθησε στην κατάμεστη αίθουσα του ΤΕΕ με τη συμμετοχή πάνω από 50 συλλογικοτήτων και κινήσεων από όλη την Ελλάδα, με τους Συντονισμούς Συλλογικοτήτων Αττικής και Θεσσαλονίκης ανάμεσά τους, αποφασίστηκε η συγκρότηση Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών.

Τα επόμενα αγωνιστικά βήματα μετά και την απόφαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής ΣΥ.Σ.Α. στην σύσκεψη της 14ης Νοέμβρη είναι τα ακόλουθα:
  • ·         21/11 – Διαμαρτυρία στα γραφεία της Ανεξάρτης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  ( ΑΑΔΕ), στις 12μμ, ενάντια στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις λογαριασμών και την εντατικοποίηση της διαδικασίας κατασχέσεων ακινήτων που θα ακολουθήσουν οι πλειστηριασμοί.
  • ·         22/11 – Συγκέντρωση στην Εθνική Τράπεζα, πλ Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 6 μμ, όπου συνεδριάζει το Δ.Σ. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση των φορέων και επιτροπής αγώνα των συνταξιούχων της τράπεζας, από τους οποίους η τράπεζα έκοψε το 1/3 της επικουρικής σύνταξης.


Καλούμε τους Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισες να μην αφήσουν να υλοποιηθεί καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη σε τράπεζες ή στο δημόσιο.  Κάθε μέρα τσακίζουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Καμία ανοχή για να μην βγει κανένα σπίτι στο σφυρί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο