Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Το χρονικό του Ψηφίσματος καταδίκης της χωροθέτησης γηπέδου ΠΑΟ στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου.

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε η Διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου ,κατά την συζήτηση του 3ου θέματος της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 8ης Ιουνίου 2017 που αφορούσε στο Μητρπολιτικό Πάρκο στο Γουδή.
Η Διοίκηση μετά από την αδικαιολόγητη σιωπή της απέναντι στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα  από κοινού με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Καμίνη  για την χωροθέτηση γηπέδου ΠΑΟ στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, (σιωπή που επισημάνθηκε από τους  δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων  "Κίνημα στην  Πόλη¨ και ¨Λαϊκη Συσπείρωση¨ διαδοχικά σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ) έθεσε το θέμα προς συζήτηση στην προαναφερθείσα συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου καταθέτοντας σχετικό ψήφισμα.
Το ψήφισμα της Διοίκησης  όχι μόνο απείχε από τα αιτήματα των μάχιμων κατοίκων που κινητοποιούνται ενάντια στην ανεγέρση του γηπέδου στο  Πάρκο στο Γουδή  και στην ακύρωση του Π.Δ. 187/2011 που αποτελεί ασπίδα μίνιμουμ προστασίας του  Υμητού  αλλά υπέκρυπτε και την πρόθεση της Διοίκησης να συνεναίσει στα σχέδια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την Νέα ΑΘιήνα (Υπογειοποίηση Λ. Αλεξάνδρας - Πεζοδρόμηση Πανεπιστημίου -ανέγερση Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή κ.λπ)  μακριά από τις ανάκγες των κατοίκων και προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων.
Αξίζει να παραθέσουμε  τα  βασικά σημεία όπως ακριβώς αναφέρονταν  στο ψήφισμα που πρότεινε προς συζήτηση η Διοίκηση του Δημου Ζωγράφου:
·         Τάσσεται υπερ και προτείνει την προστασία του Ορεινού Όγκου του Υμητού.  
·         Υποστηρίζουμε τη δημιουργία Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή - Ιλισσίων έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Το χρόνιο αίτημα κατοίκων ενώσεων επιστημονικών φορέων δημοσίων οργανισμών για ένα ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή είναι αδιαπραγμάτευτο. 
·          Δεν είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας στο βαθμό που δεν θίγονται βασικές κατευθυύνσεις του Π.Δ. 187/2011.
·         Σε κάθε περίπτωση ζητάμε την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων (ΣπαΥ Δήμοι Αθήνας Ζωγράφου , Χολαργού - Παπάγου ) και τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης οποιασδήποτε  απόφασης  σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη χωροθέτηση του Γηπέδου του Παναθηναϊκού. 
Είναι εμφανές ότι η Διοίκηση του Δήμου απέφευγε με έντεχνο τρόπο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα ενάντια στην χωρόθετηση του Γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Πάρκο Γουδή. Αεροφιλοσοφώντας δήλωνε την υποστήριξή της στο Ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή και στην προστασία του ορεινού όγκουυ του Υμητού χωρίς να απαιτεί να μην ακυρωθεί το Π.Δ. 187/2011 και να κατατεθεί άμεσα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Όχι μόνο δεν είχε την πρόθεση να καταδικάσει τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για το Γήπεδο ΠΑΟ στο χώρο του Μητροπολιτικού Πάρκου αλλά ζητούσε και την συμμετοχή της στη διαδικασία λήψης οποιασδήποτε απόφασης      -προσοχή στη λέξη οποιασδήποτε-.
Η πίεση που δέχθηκε η Δημοτική Αρχή από τους κατοίκους που παρακολουθούσαν το Δημοτικό Συμβούλιο (μέλη Επιτροπών όπως την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή, την Διαδημοτική Επιτροπή για την Προστασία του Υμητού τον Σύλλογο ¨Ανω Αμπελοκήπων την Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου  τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιλισσό μέλη του Κινήματος στην Πόλη κλ.π) την ανάγκασε να υιοθετήσει ένα ψήφισμά  που καταδικάζει την κατασκευή  του γηπέδου  Πάρκου και να απαιτεί την , δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου Γουδή υψηλού πρασίνου  και την απόλυτη προστασία του Υμητού.
Παρόλο που η Δημοτικοή Αρχή αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει και να υιοθετήσει τα αιτήματα κατοίκων επαγγελματικών -περιβαλλοντικών  φορέων και ενώσεων σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, όπως και κάποιων δημοτικών συμβουλων της συμπολίτευσης, δεν έχουμε αυτάπατες για την αγωνία της να μην συγκρουστεί με την υλοποίηση των σχεδίων του Πρωθυπουργου και της Κυβέρνησης.
Το Κίνημα στην Πόλη απαιτεί από την Δήμαρχο και την δημοτική αρχή να μην προχωρήσει στη γνωστή της τακτική να υπογράφει ψηφίσματα και να τα κλείνει στα σκονισμένα συρτάρια των γραφείων της,  όπως ήδη έχει πράξει με το ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών και κατά της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.
Η δημοσιοποίηση του ψηφίσματος  ενάντια στην κατασκευή γηπέδου και το άνοιγμα της μεγαλοεπιχειρηματικής δραστηριότητας στον Υμητό ( π.χ καταπάτηση του βουνού για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει  το  Ελληνικό με το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος) και η ενημέρωση του  Ζωγραφιώτικού λαού αποτελεί υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής.

Το Κϊνημα στην Πόλη καλεί  σε εγρήγορση τον Ζωγραφιώτικο λαό  για   τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου. Εν αναμονή της δημοσιοποίησης του Ψηφίσματος για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή και την απόλυτη προστασία του Υμητού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο