Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ καλεί τους εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου σε διαρκή αγώνα ενάντια στην απόλυση των συμβασιούχων

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσω των έχουν παραταθεί οι συμβάσεις εργαζομένων στα τμήματα καθαριότητας των ΟΤΑ, ενώ αναμένεται η απόφαση του κλιμακίου του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικου Συνεδρίου για να λυθεί το πρακτικό μέρος της απόφασης που αφορά στην πληρωμή ή όχι των δεδουλευμένων τους.
Ξεσκεπάζεται περίτρανα Κυβέρνηση και Διοικήσεις δήμων, που με νομικά τερτίπια προσπαθούν μήνες τώρα να καθυσηχάσουν τους εργαζόμενους,  βάζοντας τρικλοποδιές στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους για την διεκδίκηση σταθερής και μόνιμης εργασίας τους.
Με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία αφού οι πάντες γνώριζαν ότι οι τροπολογίες της Κυβέρνησης θα κρίνονταν αντισυνταγματικές, αναγνωρίζεται ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί πλέον να  σφυρίξει αδιάφορα  στο  δικαίωμα των εργαζομένων  που καλύπτουν πάγιες διαρκείς ανάγκες να παλαίψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία . 
Η Δημοτική Αρχή του Ζωγράφου καλείται να πάρει σαφή θέση απέναντι στην Κυβέρνηση και να διεκδικήσει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε όλες τις υποηρεσίες των Δήμων όπως και την άμεση προκύρηξη μόνιμων θέσεων εργασίας στους ΟΤΑ της χώρας.
Το Κίνημα στην Πόλη καταγγέλει ως απαράδεκτες τις φωνές δημοτικών αρχόντων και δημοτικών συμβούλων  που προτρέπουν τους εργαζόμενους να προσφύγουν στα δικαστήρια για να κερδίσουν το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία τους. Τέρμα πια η κοροίδια. Δεν μπορεί να ζητάμε από εργαζόμενους με μισθούς πείνας που απειλούνται από την ανεργία να γίνονται  θύματα εκμετάλλευσης από τα μεγαλοδικηγορικά γραφεία.
Το "Κίνημα στην Πόλη"  καλεί σε συναγερμό του εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου και όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Η απόλυση συμβασιούχων που εργάζονται μέσω παρατάσεων των συμβάσεων τους σηματοδοτεί την διάλυση των τομέων καθαριότητας των Δήμων γεγονός που θα πλήξει το σύνολο του πληθυσμού κάθε τοπικής κοινωνίας.
Το  «Κίνημα στην Πόλη» καλεί όλους τους εργαζομένους του Δήμου Ζωγράφου να πάρουν θέση απέναντι στις νέες εξελίξεις που δρομολογούνται για τους συναδέλφους τους στην καθαριότητα και να έρθουν σε σύγκρουση με τις πολιτικές που υπηρετούν πιστά οι μνημονιακές κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι θιασιώτες και υπέρμαχοι αυτών των πολιτικών. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να στραφούν ενάντια στις συντεχνιακές γραφειοκρατικές λογικές και να αγωνιστούν για σταθερτή και μόνιμη εργασία μακριά από τις λογικές των ΕΣΠΑ και της ανακύκλωσης της ανεργίας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν καμία απόλυση συμβασιούχου και να αγωνιστούν για να καταβληθούν όλοι οι μισθοί κανονικά.
Απαιτούμε:
         Να προκηρυχθούν άμεσα μόνιμες προσλήψεις εργαζομένων για να καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες στους ΟΤΑ . 
         Να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας και να καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
          Η μη κάλυψη των αναγκών των Δήμων με μόνιμο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας των κοινωνικών υπηρεσιών και όλων των εν γένει των υπηρεσιών  οδηγεί στην υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών ανοίγοντας τον δρόμο  στην ιδιωτικοποίηση με ταυτόχρονες αρνητικές συνέπειες τόσο για τους εργαζόμενους των Δήμων όσο και συνολικά για το λαό.
         Καμία ελαστική σχέση εργασίας στους Δήμους.
         Ενιαίες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
         Ίσα σφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Να σταματήσει ο αποκλεισμός των συμβασιούχων 8μηνων και 5μηνων από τα σωματεία τους.  Κανένας εργαζόμενος  έξω από το σωματείο του. 
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΣ  ΑΦΟΡΑ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΒΑΡΥ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων των ΟΤΑ αποτελεί κομμάτι της συνολικής αντεργατικής πολιτικής των μνημονιακών Κυβερνήσεων Ε.Ε. και ΔNT.

To Kίνημα στην Πόλη καλεί τους εργαζόμενους να παλαίψουν ενάντια στην εργασιακή βαρβαρότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο