Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Ως εδώ! Η «κυβερνητική» δημοτική αρχή δεν άφησε τίποτα όρθιο!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χιόνι παρέλυσε την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν για ώρες χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, τηλέφωνο, νερό.

Σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε ο εγκλωβισμός εκατοντάδων αβοήθητων οδηγών και επιβατών σε αποκλεισμένους δρόμους, ανάμεσά τους και στο σύγχρονο ιδιωτικό χρυσοπληρωμένο αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού, στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων  για πολλές μέρες, ενώ αλυσίδες χρειάζονταν στο Σύνταγμα και τους δρόμους της πρωτεύουσας. Νοσοκομεία έμειναν αποκλεισμένα χωρίς αναπλήρωση προσωπικού και προμήθειες.

Και όλα αυτά παρά τις προβλέψεις για την ένταση του φαινομένου, την περσινή εμπειρία και τις συσκέψεις των κυβερνητικών επιτελείων που εξήγγειλαν ότι υπάρχει προετοιμασία του επιτελικού κράτους.

Εδώ και 5 ημέρες ο Δήμος Ζωγράφου βρίσκεται αποκλεισμένος με τις βασικές του οδούς απροσπέλαστες από το χιόνι και την πτώση δέντρων και χιλιάδες εργαζόμενους & εργαζόμενες στα «κάγκελα».

Τα λεωφορεία του Ζωγράφου [608, 622, 815] κάνουν τέρμα ...στον Ευαγγελισμό. Ολόκληρη η περιοχή του Ζωγράφου έχει μείνει χωρίς μέσα και δυνατότητα πρόσβασης καθώς τόσο οι δρόμοι όσο και τα πεζοδρόμια είναι παγωμένα. Κυκλοφορεί ένα όχημα (!) του δήμου που προσπαθεί να κάνει εκχιονισμούς ενώ τον ρόλο του κράτους έχουν αναλάβει δεκάδες πολίτες που με φτυάρια και γκασμάδες ανοίγουν δρόμους και πεζοδρόμια!

Η συνεχιζόμενη κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στη διακομιδή ασθενών και στην μετακίνηση των εργαζόμενων και των ευπαθών ομάδων! Το κερασάκι στην τούρτα του χάους αποτέλεσε η κωμικοτραγική εικόνα ενός φερέτρου που το τσουλούσαν με μια κουβέρτα στο χιόνι!

Ο «πολύς» κ. Θώδας αρκέστηκε σε μία απλή συγνώμη επιρρίπτοντας τις ευθύνες της τραγικής κατάστασης στην περιφέρεια και στους «ανεύθυνους» δημότες. Δεν ευθύνονται οι κάτοικοι της περιοχής για αυτό το μπαχαλο ούτε θα δεχτούμε την ατομική ευθύνη που θέλουν να μας καταλογίσουν!

Το Κίνημα στη Πόλη του Ζωγράφου επιμένει ότι προτεραιότητα αποτελούν τα έργα υποδομών για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των καπιταλιστών και της ΕΕ, κόντρα στις μνημονιακές νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να σώσει το λαό. Με λαϊκή αυτοοργάνωση και πάλη, με λαϊκό διεκδικητικό κίνημα για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική.

Με αγώνα για δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, ξενώνες αστέγων, πολιτική προστασία για όλο το χρόνο, δρόμους και συγκοινωνίες δημόσιες και δωρεάν με ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και όλες.

Με μάχη ενάντια σε κάθε μικρή ή μεγάλη ιδιωτικοποίηση. Υγεία, παιδεία, δρόμοι, ρεύμα, καύσιμα, νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό.

Να υπάρξει στο δήμο Ζωγράφου  άμεση ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής προστασίας.

Κόντρα στη λογική αντιμετώπισης των προβλημάτων με τη λογική του κόστους όφελους απαντάμε βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες. ο δήμος να αποκτήσει άμεσα το μηχανολογικό εξοπλισμό και το προσωπικό που απαιτείται για να αντιμετωπίζει και αυτά τα «σπάνια» καιρικά φαινόμενα.

Να ανέβει η χρηματοδότηση των παρατημένων, άχρηστων για τη κερδοφορία αλλά χρήσιμων για τις λαϊκές ανάγκες υπηρεσιών όπως η υπηρεσία πρασίνου, η υπηρεσία αθλητισμού και άλλες.

 

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο