Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!



Το Κίνημα στην Πόλη χαιρετίζει τον αγώνα όλων των προηγούμενων ημερών των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, περιβάλλοντος, τεχνικών έργων για την διεκδίκηση της ασφάλειας και της υγιεινής στην εργασία τους. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουν οι εργαζόμενοι η απόφαση τους να προχωρήσουν σε πολυήμερη απεργία δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη συνέχιση των αγώνων τους.
Η χορήγηση κάποιων μέσων προστασίας στους εργάτες καθαριότητας αποτελεί μία «πυροσβεστική»  λύση από μέρους της Διοίκησης, αφού η χορήγηση των ΜΑΠ βάσει του περίφημου διεθνούς διαγωνισμού που έχει ξεκινήσει από το 2015 θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Είναι εμφανές ότι η προχθεσινή  χορήγηση υποτυπωδών μέσων προστασίας  στους εργάτες καθαριότητας αποτέλεσε μέσο πίεσης για να σπάσει η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε  από την αποφασιστικότητα των ίδιων των εργατών στην καθαριότητα, στο νεκροταφείο, στα τεχνικά έργα. Τα μεγάλα ερωτήματα και οι καταγγελίες (χειρουργικές μάσκες για εργασίες σε αναθυμιάσεις, μάζεμα σκουπιδιών χωρίς αδιάβροχα, εκταφή νέκρων με ακατάλληλα είδη γαντιών για αυτές τις εργασίες κοκ.) που τέθηκαν από τους εργαζομένους στο δημοτικό συμβούλιο παραμένουν αναπάντητα. Ας απαντήσει η δημοτική αρχή τι θα γίνει μεσοπρόθεσμα όταν θα εξαντληθούν και πάλι τα ΜΑΠ;
Η ασφάλεια στην εργασία ευαίσθητων τομέων όπως είναι καθαριότητα, πρασίνου και τεχνικών υπηρεσιών απαιτεί  ένα συντονισμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας τους και ευθείες συγκρούσεις με την κεντρική εξουσία που εφαρμόζει εξοντωτικές αντεργατικές πολίτικες. Οι λογικές των διεθνών διαγωνισμών για την χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας ευνοούν το μοίρασμα της πίτας ανάμεσα στις πολυεθνικές. Για τo ΚσΠ το ζήτημα της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων δεν έχει λήξει, γιατί όπως αποδεικνύεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αφήνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα τους εργαζόμενους εκτεθειμένους σε εργασιακούς κινδύνους που σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.
Η αστική νομιμότητα που επικαλείται η διοίκηση του Δήμου σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αντίθετα αυτή η νομιμότητα τους είναι που έχει επιβάλλει ελαστικές και επισφαλείς σχέσεις εργασίας και έχει φέρει το καθεστώς των 5μηνων και 8μηνων στους Δήμους.
Είμαστε και θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους για τη συνέχιση των αγώνων τους και παλεύουμε μαζί τους για να καλέσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε 24ωρη πανελλαδική των δήμων και νέα 24ωρη πανεργατική, ενώνοντας δήμους, σχολεία, νοσοκομεία.
Ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους και απαιτούμε:
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Να λήξει το απαράδεκτο αντεργατικό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των voucher.
  • Nα υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Να χορηγηθούν ΜΑΠ με τις κατάλληλες προδιαγραφές ανάλογα με την ειδικότητα εργασίας για την ουσιαστική ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Να μην προχωρήσει το απεχθές μέτρο της κατάργησης των ΒΑΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο