Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το ΚσΠ για το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μάη

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί  καταδίκη της πολιτικής των Μνημονίων και αρχή του τέλους του δικομματικού συστήματος και των εκφραστών του.

Παρά το καλπονοθευτικό σύστημα και την τεράστια προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ οι λαομίσητοι απολογητές των μνημονίων και οι συνεταίροι της Τρόικας καταποντίστηκαν και μεγάλο τμήμα της λαϊκής οργής στράφηκε στην Αριστερά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν “κεραυνός εν αιθρία” αλλά αντιθέτως αποτέλεσμα των μαχητικών και ενωτικών κινητοποιήσεων του Λαού όλη αυτή την διετία (απεργίες, “πλατείες”, αντιστάσεις σε συνοικιακό-τοπικό επίπεδο, κινήματα “δεν πληρώνω” κ.α). 

Μνεία οφείλει να γίνει και στο γεγονός ότι αυτές οι εκκωφαντικές πολιτικές ανακατατάξεις και η καταβαράθρωση του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, συνοδεύτηκαν και από την ενίσχυση πολιτικών δυνάμεων που  καπηλεύονται την έννοια “Πατρίδα” και την αντιμνημονιακή διάθεση του κόσμου (Αν.Ελληνες) ή που αποτελούν εκφραστές της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης εκδοχής του Μνημονίου (Δημιουργία Ξανά, Δράση, Δημοκρατική Συμμαχία). Αλλά κυρίως μνεία πρέπει να γίνει στην άνοδο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η τελευταία “πατώντας” στην ακροδεξιά ρητορεία και πολιτική “ατζέντα” που άνοιγαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, όσοι στήριζαν την Κυβέρνηση Παπαδήμου και ταυτόχρονα αποκρύπτοντας την παρακρατική της δράση και την Συστημική της τοποθέτηση (υπεράσπιση των πολιτικών της Τρόικας, όπως αποτυπώνεται και στα “πολιτικά” της κείμενα, συνεργασία-συνύπαρξη με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς κ.α) κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο ποσοστό ψήφων. Αυτό το φαινόμενο η Αριστερά, στο σύνολο της, πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν της και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να αναμετρηθεί μαζί του. 


Ειδικά στο Δήμο μας:


Η γενική αριστερόστροφη εκλογική τάση πήρε ιδιαίτερα και οξύτερα χαρακτηριστικά
Υποδιπλασιασμός του ποσοστού της ΝΔ (14,97%), καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ στο 10,5 % από 38,69% και πτώση του ΛΑΟΣ από  το 6,6% στο 2,81%. Η συνολική αύξηση της ακροδεξιάς ήταν ευτυχώς μικρότερη από την γενική καταγραφή ( συνολικά 9% από 7% το 2009).

Αντίθετα η Αριστερά είδε τα ποσοστά της να εκτινάσσονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάζει το ποσοστό του και φτάνει στο 21,42%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το υπερδιπλασιάζει και φτάνει στο 1,97%  και παρά την πτώση του ΚΚΕ στο 8,8% από 10,18% το συνολικό ποσοστό της Αριστεράς είναι 32,19%. Εάν δε προσμετρήσει κάποιος  τις φιλοσυστημικές (κατά άλλους αστικοδημοκρατικές ή κεντροαριστερές) της εκδοχές  (ΔΗΜΑΡ 6,85%, Οικολόγοι 3,6% από 4,16% το 2009) το σύνολο ανέρχεται στο 42,64 % θέτοντας νέα όρια στην παρέμβαση στου Ζωγράφου.

Ακριβώς αυτή τη καθημερινή ενωτική και ριζοσπαστική παρέμβαση που ανέλαβε να υπηρετήσει από την ίδρυση του το ΚσΠ είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τα αναγκαία άλματα σε αγώνες και συνειδήσεις. Παρά την πίεση των εταίρων, των ΜΜΕ του Μαύρου Μετώπου, ο λαός μίλησε. Ένα  μεγάλο βήμα έγινε και το στοίχημα της ανατροπής της πολιτικής των Μνημονίων (έκφραση της  οποίας είναι και ο “Καλλικράτης”) και της αποδέσμευσης από την θηλιά του Χρέους...είναι ανοιχτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο