Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ



Τι συμβαίνει στις Σκουριές Χαλκιδικής;

  1. Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ  έχει καταστήσει όμηρο ένα ολόκληρο χωριό. διμοιρίες την έπεσαν σε σχολείο που τελούσε υπό κατάληψη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού από κάλυκα ασφυξιογόνου και πολλοί μαθητές με αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα. Γιατροί βρίσκονται μέσα στο σχολείο. Μπάτσοι μπαίνουν σε σπίτια (χωρίς κανένα ένταλμα) και κάνουν αδιακρίτως προσαγωγές. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία να διαμαρτυρηθεί.

Γιατί τέτοια βία σε αυτό το σχολείο;

Γιατί οι μαθητές μαζί με τους κατοίκους του χωριού κάνουν ένα ηρωικό αγώνα ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή που ετοιμάζει η κυβέρνηση για συμφέροντα ξένων εταιρειών. Κάνουν ένα ηρωικό αγώνα για να υπερασπιστούν τις ζωές τους στην περιοχή όχι μόνο τώρα αλλά και τα επόμενα χρόνια. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά χτυπά αγωνιζόμενους ανθρώπους και νέα παιδιά που διαμαρτύρονται για την τραγική κατάσταση που μας έχουν φέρει...

Απέχουμε πολύ από τέτοιες καταστάσεις στην Αθήνα και στην περιοχή μας;

Δυστυχώς όχι. Να θυμηθούμε τις αναίτιες προσαγωγές μαθητών σε πορεία στην Παπάγου ή ακόμα τον αναίτιο ξυλοδαρμό φοιτητή πριν από λίγο καιρό μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Να φέρουμε στο μυαλό μας εικόνες από τις πορείες που έχουμε κατέβει και πως μας αντιμετωπίζουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Καταρχάς να σκεφτούμε τους μαθητές στο σχολείο στη Χαλκιδική. Κάθε μορφή αλληλεγγύης από τα σχολεία είναι ένα λιθαράκι στον αγώνα τους. Να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι τους στηρίζουμε. Πολύ περισσότερο έχει έρθει η ώρα να οργανωθούμε απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μεγαλειώδη κινήματα παιδείας με μαθητές – φοιτητές – καθηγητές ακόμα και γονείς. Το Άρθρο Δεκάξι και οι αγώνες ενάντια στο Νόμο Αρσένη (Κάτσε Καλά Γεράσιμε) είναι ενδεικτικοί.

Σήμερα με τόσα χρόνια μνημόνιο οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βρεθούμε μαζί να συζητήσουμε, να συντονιστούμε και να γίνουμε η σπίθα που θα ανάψει φωτιά για να τους ανατρέψουμε. Αυτοί έχουν τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, εμείς έχουμε όμως το δίκιο και θα νικήσουμε!

Νέοι - Νέες ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Πόλη του Ζωγράφου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο