Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) διαλύει τα πολυιατρεία του ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ και απολύει γιατρούς και άλλους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, με τη μεταφορά μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα-απόλυση όλο Υγειονομικό προσωπικό. Οι 9.979 εργαζόμενοι, από τους οποίους 5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικοί και 1.373 διοικητικοί υπάλληλοι, είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα. Οι απολύσεις και η υποβάθμιση των πολυιατρείων καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και σε γιατρούς.
Παράλληλα, στα πλαίσια των σφιχτών κλειστών προϋπολογισμών, οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική δέσμη υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν). Οι υγιειονομικοί θα εργάζονται σε καθεστώς πλήρους επισφάλειας και ελαστικής εργασίας, με εξευτελιστικές αμοιβές στα μέτρα των κλειστών προϋπολογισμών.
Με τη μετατροπή του ΕΟΠΠΥ από πάροχο σε αγοραστή υγείας και την υπαγωγή των πρώην πολυιατρείων του και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ στις Περιφέρειες το κράτος αποσύρεται ακόμα περισσότερο από την υποχρέωση να προσφέρει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης. Την ίδια στιγμή οι κλινικάρχες και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος από την «πίττα» της υγείας ενώ ήδη ο ΕΟΠΥΥ τους χαρίζει εκατομμύρια. Η πολυδιάσπαση των κατηγοριών των ιατρών στο ΕΣΥ θα κάνει ευκολότερη την ακόμα μεγαλύτερη περικοπή δικαιωμάτων και μισθών μελλοντικά και θα σημάνει πλήρη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νοσοκομείων και Κέντων Υγείας συνολικά.
Το δικαίωμα για δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας θα γίνει άπιαστο όνειρο για την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων.
Δε θα επιτρέψουμε
·                     ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
·                     ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
·                     ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διεκδικούμε:
ü    AMEΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/ΣΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ü    ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
ü    ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
ü    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ»
ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ kinimastinpoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο