Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 8/1 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, η αντιδραστική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να απαγορεύσει την διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ που καλούν με αφορμή τις φιέστες ανάληψης της ελληνικής προεδρίας αύριο Τετάρτη 8/1 οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σχέδιο Β, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, «Ροσινάντε».
Η απόφαση της ΓΑΔΑ θυμίζει εποχές ιδιωνύμου και απαγόρευσης των συναθροίσεων για ανοιχτά πολιτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, απαγορεύει την διαδήλωση διότι, όπως γράφει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση «ενάντια στον σκοπό» των  εκδηλώσεων ανάληψης της ελληνικής προεδρίας, καθώς «είναι δυνατόν να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια!»,  αφού «σύμφωνα με τις εξαγγελίες των διοργανωτών και τις πληροφορίες των υπηρεσιών επιδιώκουν να  εκφράσουν την αντίθεσή τους» στην ελληνική προεδρία και τέλος διότι ο «κίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλιώς, λόγω της εκτιμώμενης συμμετοχής μεγάλου αριθμού πολιτών σε αυτές»!!
Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που με ευθύνη της ΕΕ και της κυβέρνησης ο ΕΟΠΠΥ διαλύεται και ορίζεται 25 ευρώ η κάθε επίσκεψη στα νοσοκομεία, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς πεθαίνουν χωρίς να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη, άνθρωποι καίγονται από τα μαγκάλια τους επειδή δεν έχουν τρόπο να ζεσταθούν, εξαγγέλονται 14.000 νέες απολύσεις, η ανεργία ακουμπάει σχεδόν το μισό του πληθυσμούενώ ετοιμάζονται για κατασχέσεις σπιτιών, πλειστηριασμούς και εξώσεις των ιδιοκτητών τους.  

Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιχείρηση τρομοκρατίας. Καλεί τους εργαζόμενους, του ανέργους, τη νεολαία της περιοχής μας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ, την Τετάρτη το απόγευμα στις 6.00 μμ στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο