Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Παρότι οι νεοάστεγοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι πληθαίνουν καθημερινώς, η κυβέρνηση κατεντολήν της τρόικας προχωρά σε μια ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση του λαού.
Συγκεκριμένα, αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας (που δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο) για πλειστηριασμούς από τις τράπεζες, καταργώντας και το όριο προστασίας για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ. Ήδη, χιλιάδες είναι τα ειδοποιητήρια αναγκαστικών πληρωμών για χρέη προς το δημόσιο (από εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κ.α.), ενώ γίνονται κατασχέσεις καταθέσεων και έχουν επιχειρηθεί ήδη από το δημόσιο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.  Ταυτόχρονα, μετατρέπει το «χαράτσι» σε μόνιμο φόρο ακίνητης περιουσίας, σε ένα είδος «ενοικίου» προς το κράτος. Ακόμα λοιπόν και οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του φόρου.
O ΚΑΘΕΝΑΣ πλέον μπορεί να βρεθεί αύριο στον δρόμο ΑΣΤΕΓΟΣ. Θα προκύψουν άμεσα απαιτήσεις πλειστηριασμών για περισσότερα από 180.000 ακίνητα, σε ποσοστό 80% για την πρώτη κατοικία. Είναι στόχος για την Τρόικα και για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αυτή εξυπηρετεί, να μειωθεί δραστικά το υψηλό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Το στόχο συγκέντρωσης ακίνητης περιουσίας προωθούν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με μαζικές κατασχέσεις σπιτιών.
Ο οργανωμένος λαός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η οργή να μη γίνει απελπισία. Ξέρουμε ότι ο αγώνας για την προάσπιση της λαϊκής κατοικίας είναι αγώνας που συνδέεται με τον συνολικότερο αγώνα του λαού μας για την απαλλαγή από τα δεσμά των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, για την ανατροπή των πολιτικών της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Στου Ζωγράφου, αλλά και πουθενά αλλού δε θα επιτρέψουμε καμία κατάσχεση, καμία έξωση. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ/ΕΣ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20/12/2013, στις 7 μμ, μέρα συζήτησης του νομοσχέδιου, στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο) και πορεία στη Βουλή.

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ»

ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ kinimastinpoli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο