Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Κάλεσμα

προς τους αριστερούς και τους ριζοσπάστες του Ζωγράφου, τους κατοίκους που βρεθήκαμε στις κινητοποιήσεις

Η κατάσταση στην οποία η δημοτική αρχή έχει φέρει τον Δήμο είναι σήμερα περισσότερο αδιέξοδη από ποτέ. Είναι ζήτημα τα δημοσιονομικά και ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου, αλλά και ο γενικότερος τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο δήμαρχος, με τα μεγάλα σχέδια που εξυπηρετούν επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα και την ουσιαστική αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την πλειονότητα της νεολαίας, των εργαζομένων και των συνταξιούχων της περιοχής. Όλα αυτά θέτουν στο επίκεντρο το ερώτημα για το ποια πολιτική, για ποιούς και με ποιους.

Εμείς όμως βλέπουμε και απαντάμε θετικά και αισιόδοξα. Στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική κινηματική δραστηριότητα για ένα πλήθος θεμάτων που αφορούν τη ζωή στην πόλη (Βίλα, απόπειρα χτισίματος γκαράζ σε πλατείες, Info, κεραίες κ.ά.). Η κινητικότητα των κατοίκων της πόλης μέσω των επιτροπών που δραστηριοποιούνται ενάντια στις επιδιώξεις του δημάρχου είναι ίσως πρωτοφανής συγκριτικά με την κατάσταση που επικρατεί σε άλλους δήμους της Αθήνας, αλλά και πανελλαδικά. Το Κίνημα στην Πόλη και οι ριζοσπάστες αριστεροί της πόλης έχουν πιστέψει από την πρώτη στιγμή στη σημασία αυτού του κινήματος. Σεβόμενοι την αυτονομία των επιτροπών και των συλλογικοτήτων των κατοίκων, συμμετέχουμε ισότιμα, και πιστεύουμε πως έχουμε χρωματίσει κρίσιμα στοιχεία του κινήματος, τα οποία έχουν μέχρι σήμερα καθορίσει τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων: τον πολιτικό τους λόγο και αιτήματα, την στρατηγική τους, τη μαχητικότητά τους, τη δημοκρατική λειτουργία του κινήματος και των επιτροπών.

Αλλά και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε δώσει μάχες με τη δημοτική αρχή, αλλά και με όποιον άλλον καλύπτει ή εκφράζει απόψεις που κατά τη γνώμη μας δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των κατοίκων. Οι παρεμβάσεις μας για ζητήματα, όπως η ΔΕΑΔΗΖ, ο προϋπολογισμός κ.ά., αλλά και για τη στήριξη όλων των κινημάτων και των αιτημάτων των επιτροπών, και επίσης η ενεργή μαζική παρουσία μελών μας στις συνεδριάσεις του ΔΣ διαμόρφωνε συχνά ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο άσκησης της πολιτικής.

Πιστεύουμε πως οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν όσους συναγωνιστές/τριες προχώρησαν πριν από 4 χρόνια στην ίδρυση του Κινήματος στην Πόλη, και δίνουν ακόμα μεγαλύτερο ερέθισμα σε όσους σήμερα πιστεύουμε στην ανάγκη ύπαρξης και ενδυνάμωσής του. Μια δημοτική κίνηση της Αριστεράς, που να στέκεται αντιμέτωπη με λογικές διαχείρισης των κυρίαρχων πολιτικών στο Δήμο, να μην αρκείται στη λογική της απλής καταγγελτικής διαμαρτυρίας, να πιστεύει στη δύναμη της οργάνωσης και των αντιστάσεων των κατοίκων, να αναζητά ένα σύγχρονο αριστερό προγραμματικό λόγο.

Πιστεύουμε πως σε αυτή την πορεία δείξαμε και αδυναμίες. Δεν ξεφύγαμε από πολλούς πεπατημένους δρόμους της Αριστεράς, στον πολιτικό λόγο, στην εσωτερική ζωή, στην τριβή μας με τα πραγματικά προβλήματα. Ξέρουμε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, για να φτάσουμε να συμμετέχουμε στη συλλογικότητα που ονειρευόμαστε, όπως χρειάζεται να γίνουν πολλά για να φτάσουμε να ζούμε στη γειτονιά που ονειρευόμαστε.

Σταθμός για εμάς σε αυτή την πορεία είναι το άνοιγμα του διαλόγου μας. Θα συζητήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της πορείας μας, θα αναζητήσουμε λύσεις στα πολιτικά και οργανωτικά μας προβλήματα, θα βασιστούμε στα θετικά στοιχεία της δράσης μας για να σχεδιάσουμε τα βήματά μας. Θα μιλήσουμε για το δήμο και για τις ανάγκες των κατοίκων. Για την ανάγκη και για το περιεχόμενο μιας αριστερής ριζοσπαστικής φωνής στου Ζωγράφου και τελικά για το τι δημοτικό σχήμα θέλουμε.

Την Κυριακή 13 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. θα κάνουμε μια Συνέλευση στο στέκι της δημοτικής κίνησής μας. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά σε αυτή τη διαδικασία και να συμβάλλετε με τις ιδιαίτερες απόψεις και προβληματισμούς σας. Για ένα Κίνημα στην Πόλη ριζοσπαστικό και ανατρεπτικό.

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩ ΓΡΑΦΟΥ

http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο