Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ο Αγώνας των κατοίκων

για τις πλατείες σε κρίσιμη καμπή


Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση σημαντικής μερίδας των κατοίκων του Δήμου μας και ιδιαίτερα την μαχητικότητα της νεολαίας, στον αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση των τελευταίων ελεύθερων δημοτικών χώρων που απειλούνται άμεσα από τη δημοτική αρχή.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Ζωγράφου, ο οποίος στηριζόμενος στην πλαστή πλειοψηφία που διαθέτει στο Δ.Σ. παρά το γεγονός ότι είναι μειοψηφία στο σύνολο του λαού του Δήμου μας, προχωρεί ακάθεκτος και χωρίς καμιά υποχώρηση, στην ολοκληρωτική τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων με τη οριστική δημοπράτηση της κατασκευής από ιδιωτικές εταιρείες:

  • Πέντε (5) υπογείων γκαράζ στις πλατείες του Δήμου (Πλαστήρα, Νεκροταφείου, Πλ. Ελευθερίας στο Γουδή, Μερκάτη και Άνοιξη) με αυτοχρηματοδότηση. Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια και ο κατασκευαστής θα εισπράξει την κρατική επιχορήγηση για την κατασκευή θέσεων στάθμευσης.
    Θα το εκμεταλλεύεται ο ιδιώτης για τουλάχιστον 30 χρόνια και το τίμημα της στάθμευσης θα το καθορίζει μόνος του χωρίς να έχει λόγο ο Δήμος. Ενώ θα κοπούν πολλά μεγάλα δένδρα, δεν δεσμεύεται συγκεκριμένα αν και πόσα θα αποκαταστήσει στην επιφάνεια. Αν ο ιδιώτης το θελήσει, ο Δήμος πρέπει να δημιουργήσει ελεγχόμενη στάθμευση στους δρόμους γύρω από το γκαράζ με υπαλλήλους του με προφανή στόχο να πιέσει του κατοίκους. Θα καταβάλει δε στο Δήμο μόνο το 4% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του!

    και

  • Τεσσάρων (4) πολυκατοικιών
    με αντιπαροχή σε οικόπεδα του Δήμου εκ των οποίων οι δύο (2) θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου για τη στέγαση των υπηρεσιών του ( οικοδομικό τετράγωνο 119 Δημοκρατίας-Ελ. Βενιζέλου και οικοδομικό τετράγωνο 142 Ανδρούτσου-Σμύρνης-Ηρ. Πολυτεχνείου ) ενώ οι άλλες δύο (2) θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του ιδιώτη εργολάβου (οικοδομικό τετράγωνο 354 Πλαστήρα-Κουσίδου-Αγ. Νικολάου και οικοδομικό τετράγωνο 261 Αμφιτρίτης-Παπάγου στην Άνοιξη ). Τα υπόγεια γκαράζ σ' αυτές θα είναι για τη χρήση μόνο των ενοίκων τους.

    Σε ότι μας αφορά και χωρίς να παραβλέπουμε το οξύ πρόβλημα της στάθμευσης που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους, διαφωνήσαμε εξ αρχής και αντισταθήκαμε, μέσα και έξω από το Δ.Σ., στην επιχειρούμενη ολοκληρωτική υποβάθμιση του Δήμου μας προς δόξα των εργολάβων και όχι μόνο.

    Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας να αγνοήσουν την παραπληροφόρηση που επιχειρεί ο Δήμαρχος και να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι «Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων» που έχουν δημιουργηθεί για την προστασία των ελεύθερων αυτών χώρων.

    Όλοι την Πέμπτη 15/10 και ώρα

    7:00 το πρωί στον αποκλεισμό του Δημαρχείου

    ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ.

Ζωγράφου 13 Οκτώβρη 2009




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο