Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ




Καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκαν από "τραμπούκους" τα ξημερώματα της 20ης Νοεμβρίου οι Γιάννης και Τρισεύγενη Γιαννατσή αγωνιστές στα ζητήματα πόλης και περιβάλλοντος. Βόμβα μολότοφ και εύφλεκτο υλικό έσπασαν τα τζάμια της πόρτας εισόδου του σπιτιού του στα Άνω Πετράλωνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία ευτυχώς δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Το ήθος και η σημαντική δράση στα κοινωνικά κινήματα και συγκεκριμένα στο κίνημα των κατοίκων των Πετραλώνων κατά των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, κατά της εμπορευματοποίησης του Λόφου Φιλοπάππου αλλά και κατά της απόπειρας μετατροπής των Πετραλώνων σε «διασκεδασούπολη» προέκταση του Θησείου και του Γκαζιού, δείχνει και εκείνους που κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση. Θεωρούμε πως αυτή η επίθεση είναι επίθεση εναντίον κάθε αγωνιστή και μας αφορά άμεσα όλους. Εξάλλου, εμείς εδώ στου Ζωγράφου έχουμε εξίσου δεχτεί παλιότερα αντίστοιχα επίθεση με βόμβες-γκαζάκια στα γραφεία του Κινήματος στην Πόλη και θεωρούμε υποχρέωσή μας να δείξουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση.
Και βέβαια αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε μια μακρά σειρά επιθέσεων από εργοδότες σε βάρος ταξικών συνδικαλιστών (με κορυφαία την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα), σε στέκια νεολαίας και χώρους των κινημάτων πόλης, σε γραφεία και λέσχες πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αλλά και σε μετανάστες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ. Γιαννατσής είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση στο κεφάλι στο Γκάζι, τον Iούλιο του 2007, από ομάδα ροπαλοφόρων που ξεπήδησε μέσα από τις γραμμές της αστυνομικής δύναμης που επιτηρούσε διαμαρτυρία κατοίκων με αφορμή τον βαρύ τραυματισμό γυναίκας από τον Προαστιακό στην περιοχή. Επίσης, σημειώνουμε πως όλως τυχαίως η εμπρηστική δολοφονική επίθεση έγινε λίγα τετράγωνα από το σημείο που «άγνωστοι» έριξαν το βιτριόλι στην Κωνσταντίνα Κουνεβα και που η συλλογικότητα των Πετραλώνων είχε ενεργά σταθεί στο πλευρό της.
Επίσης, η επίθεση αυτή δε γίνεται σε έναν τυχαίο χρόνο, αλλά ακριβώς μέσα στο κλίμα δημιουργεί κυβέρνηση και ΜΜΕ για προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές στον πρόσφατο εορτασμό του Πολυτεχνείου και στις 5-6-7Δεκέμβρη, στα Εξάρχεια, με την κήρυξης της απεργίας των λιμενεργατών ως παράνομης. Είναι επόμενο μέσα σε αυτο το αντιδραστικό κλίμα να απελευθερωθούν και να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά «παρακρατικές δυνάμεις», ταυτόχρονα ή σε συνεργασία με τους «επίσημους» μηχανισμούς καταστολής.
Σε κάθε περίπτωση η οικοδόμηση στις γειτονιές αγωνιστικών συλλογικοτήτων διεκδίκησης των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας (εργαζομένων, νεολαίας, ανέργων) και αντίθεσης τόσο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου, για την καπιταλιστική αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, όσο και στις αντιδραστικές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί αγκάθι στα σχέδια τους και θέλουν να χτυπηθεί.
Η απάντηση μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την αλληλεγγύη και στην κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, μαζί με τους κατοίκους, τις επιτροπές και τις πρωτοβουλίες τους. Δεν θα επιτρέψουμε να «θαφτεί» αυτή η υπόθεση και να μπει στο αρχείο. Απαιτούμε την άμεση αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο