Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ο δήμαρχος κ. Καζάκος αυξάνει τους δημοτικούς φόρους

Μπορεί η Κυβέρνηση, λόγω της κοινωνικής κατακραυγής, να δηλώνει ότι δεν θα αυξήσει τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά ο Δήμαρχος Ζωγράφου αποφάσισε (και οι 20 σύμβουλοι της παράταξής του, της ΔΑΔΑ, ψήφισαν) να καλύψει αυτό το κενό!!
Έτσι από τον Γενάρη τα δημοτικά τέλη καθαριότητας (Δ.Τ.) αυξάνονται κατά 5% (από 1,72 σε 1,80 ευρώ ανά m2 ) και ο δημοτικός φόρος (Δ.Φ.) κατά 3% (από 0,18 σε 0,19 ευρώ ανά m2 )!!! Πιο ψηλά και από το Δήμο της Βούλας και τη Βάρκιζα (1,52 ευρώ/m2) !!!
Να πάρουμε υπ’ όψη ότι ο Δήμος μας έχει και ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία της Αθήνας από το οποίο εισπράττει τεράστια έσοδα για να …. συνεχίσει και μετά θάνατο το ξεζούμισμα των δημοτών!!
Θυμίζουμε, βέβαια, επειδή είναι επίκαιρο, ότι τα πνευματικά κέντρα Αγ. Γερασίμου και Αγ. Θεράποντα, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν παράνομα μειωμένο συντελεστή κατά 28% περίπου, με τη δικαιολογία ότι ανήκουν στην κατηγορία των Πανεπιστημίων!!
Από τα Δ.Τ. υπολογίζει ο Δήμαρχος για το 2009 να εισπράξει 9.680.000 ευρώ και από τον Δ.Φ περίπου 700.000. Τα ποσά είναι πολύ μεγάλα, αλλά η καθαριότητα στο Δήμο μας είναι απαράδεκτη, παρότι το ποσό που εισπράττεται μέσα από τα Δ.Τ. θα έπρεπε να πηγαίνει όλο στον τομέα αυτό (γιατί θεωρείται ανταποδοτικό).

Είναι φανερό ότι η καθαριότητα σκόπιμα εγκαταλείπεται. Αντιμετωπίζεται κυρίως με έκτακτο-εποχιακό και κακοπληρωμένο προσωπικό μερικής απασχόλησης το οποίο πολλές φορές χρησιμοποιείται και σε άλλες θέσεις. Στόχος είναι τελικά να παραδοθεί και αυτή στον περιβόητο ιδιωτικό τομέα. Αυτό είναι άλλωστε και το πρόσφατο αίτημα της ΚΕΔΚΕ προς τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να γίνει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Καταγγέλλουμε και ως κοινωνικά άδικους τους φόρους αυτούς και τα τέλη, επειδή είναι εκβιαστικοί (αφού μπαίνουν στο λογαριασμό του ρεύματος) και υπολογίζονται με βάση μόνο τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών. Έτσι μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι μια μονοκατοικία ή ένα καινούριο ρετιρέ εκατομμυρίων, με ένα παλιό υπόγειο, επειδή απλά έχουν την ίδια επιφάνεια!!
Ειδικά με τον Δ.Φ. που δεν δηλώνεται καν σαν ανταποδοτικός, πιστεύουμε ότι στόχος είναι να περάσει σιγά-σιγά μέσα απ’ αυτόν η υπερφορολόγηση του λαού, ενώ η κεντρική εξουσία θα απαλλάξει τον εαυτό της από την υποχρέωση που τώρα υποτίθεται πως έχει για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ μέσω των ΚΑΠ.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος μας (και το προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ) πρέπει να μειώσει το συντελεστή τουλάχιστον κατά 5%.
Έχει αυτή τη δυνατότητα, κατανοώντας και τα τεράστια προβλήματα του κόσμου της εργασίας, αλλά και της ανεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο