Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Το παρακράτος ζει και χτυπά φασιστικά στου Ζωγράφου

Σήμερα ακροδεξιοί χτυπάνε τους κατοίκους στην οδό Πατησίων, γιατί αρνούνται να καταστραφεί ένα παρκάκι στη γειτονιάς τους, χθες ακροδεξιοί οργάνωναν διαδηλώσεις εναντίον των μεταναστών, πριν ένα μήνα ο ειδικός φρουρός σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ενώ λίγες μέρες μετά ένα άλλο όπλο χτύπησε έναν μαθητή στο Περιστέρι και ένα τρίτο όπλο χτύπησε έναν μετανάστη. Μετανάστες ανευρίσκονται νεκροί στην οδό Πέτρου Ράλλη ή παλιότερα εκτελούνται από μέλη φασιστικών ομάδων στο Ρέθυμνο. Την προηγούμενη χρονιά μια σειρά από παρατάξεις της ριζοσπαστικής αριστεράς και εναλλακτικά στέκια δέχτηκαν επιθέσεις. Ανάμεσα σε αυτά δέχτηκε τότε επίθεση και το Κίνημα στην Πόλη με τρία γκαζάκια στα γραφεία του, ενώ σε παρέλαση τραμπούκοι επιτέθηκαν σε φοιτητές και μαθητές.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε και καταδικάζουμε την βίαιη επίθεση ομάδας φασιστών σε άτομα που εξέρχονταν από γλέντι το οποίο διεξαγόταν από την κατάληψη Αnti-Info Café πάνω την πλατεία Γαρδένια στις 21 Γενάρη! Ένα από τα παιδιά που δέχτηκαν την επίθεση νοσηλεύτηκε τραυματισμένος.

Μια σειρά, λοιπόν, από τέτοια γεγονότα, που δείχνουν ότι πολιτικές κυβερνήσεων, κράτους και αστυνομίας συνοδεύονται από την ανάπτυξη ύποπτων χτυπημάτων, έρχονται στην επιφάνεια ακόμη και στη δική μας γειτονιά με ανησυχητικό τρόπο.

Καλούμε κάθε πολίτη και κάτοικο του Ζωγράφου

με δημοκρατικό αίσθημα

να καταδικάσει αυτές τις επιθέσεις στη γειτονιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο