Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΒΙΛΛΑ- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ


Τα ξημερώματα της 13ης Μαρτίου οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου, συλλαμβάνοντας όσους αγωνιστές βρίσκονταν στο χώρο. Το ίδιο βράδυ, η αστυνομία εκκένωσε άλλες τρεις καταλήψεις κάποιες από τις οποίες στεγάζουν και πρόσφυγες. Μιλάμε δηλαδή για κεντρικά εκπονημένο σχέδιο, το οποίο συνέβη ενώ  η αξιολόγηση συνεχίζεται. Ήταν ένα μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Ελλάδας ότι δεν έχει “ευαισθησίες” απέναντι στους κοινωνικούς αγώνες ή στους πρόσφυγες, και ότι δεν  σταματάει πουθενά. Μια προσπάθεια να τσακίσει οποιαδήποτε μορφή αγωνιστικότητας ακόμα και  πρωτόλειας που βλέπουμε να  αναπτύσσεται τριγύρω μας. Αρκούν δηλώσεις του τύπου δήλωση  «δεν τον ενδιαφέρουν τα θύματα του πολέμου, αρκεί οι ΜΚΟ να βγάζουν λεφτά».. Και για να φανεί η συνέχεια των μνημονιακών κυβερνήσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χρησιμοποίησε  μια πρακτική που είχε ακολουθήσει  και η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (π.χ εκκένωση Βίλας Αμαλία).
Ηθικός αυτουργός της εκκένωσης μαζί με την κυβέρνηση είναι η δημοτική αρχή. Για αυτό σήμερα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, για αυτό εδώ και τρεις μέρες η δήμαρχος είναι εξαφανισμένη. Το σχέδιο με το οποίο θα δράσουν και στο οποίο συμφωνούν δημοτική αρχή και Αγγελόπουλος  είναι προφανές: άδειασμα της βίλας, ενδεχομένως στέγαση κάποιας υπηρεσίας ανταποδοτικού οφέλους, δηλαδή χαράτσι στον λαό,  για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να δικαιολογήσουν την εκκένωση,  και μετά εισαγωγή στο ΤΑΙΠΕΔ και ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα. Κάθε μέρα ξεπουλάνε αεροδρόμια, σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βίλλα θα κολλήσουν;
Η πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταφορά του ωδείου στη βίλα  υπηρετούσε πιστά το στόχο της ιδιωτικοποίησης. Έτσι ένα νήμα, ένας κοινός στόχος συνδέει τη δημοτική αρχή του Καζάκου, με αυτή της Καφατσάκη, η οποία σίγησε μερικά χρόνια πριν στην εκκένωση της κατάληψης στην Γαρδένια από τους μπράβους του Καζάκου για να δοθεί σε αετοχύνηδες επιχειρηματίες.. Παρέα με αυτούς και η αντιπολίτευση του Αγγελόπουλου. Στόχος είναι η  εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών κερδών πάση θυσία. Και η στάση τους απέναντι στη Βίλλα να είναι η πιο έκδηλη μορφή της.
Η βίλα είναι ένα σύμβολο των αγώνων στη γειτονιά του Ζωγράφου λόγω του μαζικού κινήματος που δημιουργήθηκε από τα κάτω και που συγκρούστηκε με τα ΜΑΤ για να μην ξεπουληθεί όσο όσο εις βάρος του ζωγραφιώτικου λαού. Η δημοτική αρχή με αυτή της την απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά με ποιους συντάσσεται, ποιους στηρίζει.

ΒΙΛΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ -  ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ- ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ-ΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-Άμεση αποχώρηση της αστυνομίας από την περιοχή και απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.
-Καμία σκέψη για εκκένωση άλλων καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων. Κάτω τα χέρια σας απ’ τους αγωνιστές!
- Δε δεχόμαστε οι πρόσφυγες να είναι μπαλάκι στα χέρια κυβέρνησης-αστυνομίας-ΜΚΟ. Είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ελευθερίες, δικαίωμα στο άσυλο, όχι απελάσεις, εγκλεισμός και γκετοποίησή τους!
-Να αναλάβει η δημοτική αρχή τις ευθύνες της, να παραιτηθεί η δήμαρχος


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο