Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ –ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΩΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ. (vid)


Νέα ήθη και έθιμα παρουσιάζονται στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με μεγαλοεπιχειρηματίες του τύπου Μαρινάκης (Πειραιάς)  Μπέος (Βόλος)  Μελισσανίδης (Ν. Φιλαδέλφεια) να αναλαμβάνουν εξ’ ολοκλήρου άμεσα ή και έμμεσα τις διοικήσεις των δήμων.
            Συνοδοιπόρος στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται τους  δήμους με τραμπουκισμούς προς αγωνιστές, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, λαϊκές συνελεύσεις, αντιφασιστικές δράσεις κ.α,  και στο Δήμο μας ο Π. Αγγελόπουλος, ο οποίος πρόσφατα , σε γνωστή καφετέρια της πόλης  παρουσίασε το νέο ξεκίνημα της παράταξης «Ζωγράφου Μπροστά» σε χοροεσπερίδα που το βίντεό της κάνει τον γύρο των τοπικών διαδικτυακών μέσων. Το νέο αυτό ξεκίνημα επανενώνει την πολυδιασπασμένη δεξιά με πολλά στελέχη του Μετοικαρίδη να επιστρέφουν σε αυτή βρίσκοντας την υποστήριξη και της τοπικής ΟΝΝΕΔ μέσω του γραμματέας και τοπικού προέδρους της.  Από την επανένωση αυτή δεν λείπει βεβαίως και η εθνικιστική πατριωτική δεξιά μέσω της παρουσίας του Γιάννη Μπαρδάνη γνωστού στην πόλη μαςαπό την «εθνικιστική πατριωτική δεξιά».
Με τον «Καλλικράτη» τις νεοφιλελευθέρες πολιτικές που μειώνουν συνέχεια την κρατική επιχορήγηση προς την τοπική αυτοδιοίκηση  και με τον δήμο – επιχείρηση που στηρίζεται πλέον στην ανταποδοτικότητα, δήμαρχος και δημοτικές αρχές γίνονται το κλειδί για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων. Επιχειρηματίες υποψήφιοι, που έχουν καφετέριες, γήπεδα, εστιατόρια και άλλες "νυχτερινές" εταιρίες ή οικοδομές και κατασκευαστικές, που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους μέσω των μισθών πείνας, υπαγορεύοντας τις πολιτικές κατάργησης του εργατικού δικαίου, εξαγοράζουν για ψίχουλα κάθε δημόσια δομή με σκοπό το δικό τους κέρδος πέρα από τις ανάγκες των εργαζόμενων, συνταξιούχων, νεολαίων, ανέργων. Αυτοί οι κύριοι δεν αστειεύονται καθόλου  όσο αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους  και δρούνε σαν μαφιόζοι κατά το παράδειγμα του Μελισσανίδη στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας ή του Μπέου στο Βόλο που ορέγεται την ίδρυση ταγμάτων ασφαλείας.
Η παρούσα δημοτική αρχή πιστή στην τήρηση της νομιμότητας, υπακούοντας στη λογική των μνημονίων και του «Καλλικράτη» επί της ουσίας στηρίζει την ίδια λογική του δήμου-επιχείρησης στη βάση της πολιτικής των μνημονίων όπως ο Αγγελόπουλος και η παράταξη «Ζωγράφου Μπροστά». Και γιατί άλλωστε να διαφέρει η παράταξη του κ. Καλλίρη, ο οποίος προσπαθεί με πρόσφατες δηλώσεις του στην κοπή πίττας της δικής του παράταξης, να πείσει τον Ζωγραφιώτικο λαό ότι ο δήμος είναι ανεξάρτητος από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η τοπική όμως κοινωνία δεν είναι κάτι ανεξάρτητο από την υπόλοιπη κοινωνία αλλά καθορίζεται από αυτήν. Οι τοπικές παρατάξεις που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων και στη πράξη ακυρώνουν τον κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης μετατρέποντας τους Δήμους σε κερδοφόρες επιχειρήσεις με κυρίαρχο σκοπό τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σύμφωνα με λογιστικά τερτίπια, βρίσκονται στην άλλη όχθη των αναγκών των λαϊκών νοικοκυριών.
Καλούμαστε να επαναλάβουμε τελικά αυτό που σαν «Κίνημα στην Πόλη» έχουμε τονίσει πολλές φορές, και ειδικότερα αναδείξαμε με τη στάση μας στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών: ο εθνικισμός και η ακροδεξιά δεν θα ηττηθούν μέσα από την επιλογή του λιγότερο κακού αλλά αντίθετα θα βρουν έδαφος στην ανάθεση και την αναμονή για να ενισχυθούν. Δεν θα τους νικήσει κάποιο “δημοκρατικό τόξο” του δήμου αλλά η δράση των ίδιων των δημοτών.

Το ΚσΠ καλεί τους κατοίκους της πόλης του Ζωγράφου να πάρουν ενεργό μέρος στην υπεράσπιση των δικών του αναγκών και να βρεθούν απέναντι σε φασίστες, δεξιούς, νεοφιλελεύθερους, σοσιαλφιλελεύθερους, σε οποιοδήποτε δημοτική αρχή θα λειτουργεί χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση και ρήξη με το τοπικό κράτος του Καλλικράτη. Καμία απόπειρα εκφοβισμού και καταστολής δε θα μας σταματήσει. Καλούμε τους δημότες της πόλης μας μέσω του αγώνα να πάρουν τις τύχες της πόλης τους στα χέρια τους μέσω της συγκρότησης επιτρόπων για τα ζητήματα της καθημερινότητας μας, μέσω της συμμετοχής στα κοινά της πόλης μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο