Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Καταγγέλουμε την καταστολή της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ


Η πλήρης και οριστική υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στη “μνημονιακή” πολιτική της ΕΕ και του ελληνικού κεφαλαίου, η υπογραφή ενός μημονίου συνολικής επίθεσης στα δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας δεν θα μπορούσε παρά να συνοδεύεται με την απαραίτητη τρομοκρατική καταστολή των μαχόμενων τμημάτων του λαού. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τίμησε δεόντως λοιπόν την παράδοση ότι μνημονίο δεν ψηφίζεται χωρίς βία, τρομοκρατία, συλλήψεις και δίκες αγωνιστών.

Συγκεκριμένα, λοιπόν το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της “κυβέρνησης της αριστεράς” ξόδεψε όλο της το μένος. Ένα κομμάτι της συγκέντρωσης με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Συνολικά συνελήφθηκαν 15 αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη. Μεταξύ αυτών συνελήφθηκαν δύο μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος εκ των οποίων ένας σύντροφος μέλος του Κινήματος στην Πόλη. Ο σ. Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί “Η Παμμακάριστος” ξυλοκοπήθηκε άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή του, οδηγήθηκε την επομένη 16/6, μαζί με τους άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτοριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε “αριστερό” μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο