Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αθωώθηκαν οι 3 σύντροφοι της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το Κτήμα Ζωγράφου Κτήμα του Λαού.



Ο κ. Καζάκος, πρώην δήμαρχος Ζωγράφου είχε μηνύσει 3 μέλη της Επιτροπής για καταστροφές εντός της Βίλας Ζωγράφου κατά την διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ της Επιτροπής. Ουσιαστικά, πρόκειται για τις καταστροφές που είχαν γίνει με δική του ευθύνη καθώς είχε αφήσει τον χώρο αφύλακτο και η Επιτροπή είχε καταγγείλει.

Την Παρασκευή το πρωί περίπου 50 ζωγραφιώτες φίλοι και μέλη της επιτροπής έδειξαν την αλληλεγγύη τους στους 3 κατηγορούμενους γεμίζοντας την αίθουσα της δίκης.

Ο κ. Καζάκος ως μηνυτής για άλλη μια φορά έδειξε το αντιδραστικό και εκδικητικό του πρόσωπο, αλλά οι κατηγορίες του κατέπεσαν από την πρώτη στιγμή. Ουσιαστικά, χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα υποστήριξε ότι οι καταστροφές έγιναν από τους 3 χωρίς όμως να τους έχει δει ο ίδιος, αλλά και κάποιος άλλος, ενώ παραδέχτηκε ότι η μήνυση έγινε με βάση την αίτηση στον δήμο για την παραχώρηση του χώρου. Αντλώντας επιχείρηματα από την φαρέτρα τους ακροδεξιάς αναφέρθηκε σε καταληψίες που δεν μπορεί παρά να κάνουν καταστροφές. Το ίδιο χωρίς επιχειρήματα ήταν και οι άλλοι δύο μάρτυρες κατηγορίας. Η δικηγορική ομάδα της Επιτροπής εύκολα κατέδειξε το ψευδές του ισχυρισμού με επιχειρήματα και αποδείξεις σε βαθμό τέτοιο που το προεδρείο ζητούσε επίμονα από τους συνηγόρους της υπεράσπισης να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Οι σ. Γιώργος Πλουμπίδης και Σταύρος Σεργίου στις απολογίες τους υπερασπίστηκαν την δράση και τον χαρακτήρα της Επιτροπής απέναντι στις κατηγορίες του κ. Καζάκου. Ο σ. Διονύσης Τζανετάτος απουσιάζει στο εξωτερικό.
Το αποτέλεσμα, δηλαδή η αθώωση, δικαιώνει όχι μόνο τους 3 συντρόφους, αλλά τους αγώνες του λαού της περιοχής μας για πράσινο και καλύτερη ζωή.



Τέλος, αξίζει να σημειωθούν κάποια σημεία της διαδικασίας που έκαναν πολλούς θυμηθούν την παλιά σειρά Ορκιστείτε Παρακαλώ της ΕΡΤ! Όταν ο κ. Καζάκος υποστήριξε πως ένας από τους κατηγορούμενους απείλησε μέσα στο γραφείο του να τον κάψει και ότι “το έκανε πράξη”, η κ. Πρόεδρος τον ρώτησε ουσιαστικά τρολάροντάς τον “δηλαδή σας κάψανε” προκαλώντας το γέλιο. Στη συνέχεια και αφού η δικηγορική ομάδα είχε προσκομίσει φωτογραφίες και περιπου 15 χαρτιά με τον χαρακτήρα του Φεστιβάλ, η πρόεδρος για να δείξει πως έχει πειστεί ζήτησε να την καλέσουν στο επόμενο Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο