Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο φασισμός δε θα περάσει ούτε στου Ζωγράφου ούτε σε καμία γειτονιά



Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταδικάζει την ασφαλίτικη επίθεση που δέχτηκε χθες βράδυ, Σάββατο 2/2/2013, ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Μπερντές» και ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος που στεγάζεται στη «Βίλα Ζωγράφου», από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις στον κοινωνικό χώρο της “λαϊκής συνέλευσης” στο Χαϊδάρι και επιθέσεις σε μετανάστες στο Χαλάνδρι.

Το ίδιο απόγευμα ο ελληνικός φασισμός γιόρταζε τα Ίμια…. όποιος περνούσε έξω από τη ΛΑΕΔ μπορούσε να πάρει μια μικρή γεύση από κλίμα ναζιστικής Γερμανίας. Παρατεταγμένοι φουσκωτοί, λάβαρα, στρατιωτική περιφρούρηση και η αρχαιοπρεπής φωνή του Φύρερ να κατακλύζει τον χώρο. Φτιαγμένοι έτοιμοι για όλα μια παρα-ομάδα της δολοφονικής συμμορίας επιτέθηκε αρχικά στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Μπερντέ στα Άνω Ιλίσια σπάζοντας μερικά τζάμια. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον χώρο της Βίλας Ζωγράφου. Όμως μέλη του εκεί αυτοδιαχειριζόμενου χώρου απώθησαν με επιτυχία τους φασίστες οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας αφήνοντας πίσω τους τα μηχανάκια τους. Προφανώς είχαν έμπνευση από τον υπαρχηγό της φασίζουσας κυβέρνησης Δένδια να χτυπήσουν τις «καταλήψεις». Σύντομα κάτοικοι και πολίτες, πάνω από 500, συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο της Βίλας. Κατέφασε επίσης η αστυνομία με διμοιρίες ΜΑΤ, ασφαλίτες, ΔΙΑΣ κλπ. Πολλοί σκέφτηκαν ότι η επιχείρηση αυτή στήθηκε για να εισβάλουν στον χώρο της Βίλας και να έχουν τα παπαγαλάκια να λένε για ένα νέο κέντρο ανομίας. Ωστόσο αυτό που μόνο απασχόλησε την αστυνομία ήταν να μαζέψει τα μηχανάκια των φασιστών…. Μια ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση για να σηκωθούν μερικά μηχανάκια!!!!!! Και αναρρωτιέται κανείς μετά δίκαια ή άδικα: Μήπως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες, τους αστυνομικούς και τους φασίστες; Μήπως κάποια από τα μηχανάκια αυτά άνηκαν στην αστυνομία; Αλλά όλες αυτές οι σκέψεις είναι ανόητες και δεν μπορούν να έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όσο και να προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο η Χρυσή Αυγή καθημερινά αποδεικνύεται όλο και πιο έντονα ο συστημικός χαρακτήρας της. Απειλούσε με κρεμάλες και ξύλο τους πολιτικούς, αλλά τη βλέπουμε να χτυπάει μόνο μετανάστες και το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Ο πραγματικός ρόλος που ήρθε να επιτελέσει είναι να υποβοηθήσει σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία στο σχέδιο της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των κοινωνικών χώρων, της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

Όμως όσο και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει η κυβέρνηση της τρόικας με τους κρατικούς και παρακρατικούς φασίστες, η «στρατηγική της έντασης» δεν πρόκειται να κάμψει κανέναν. Γιατί όλοι αυτοί μαζί θέλουν εργαζόμενους φοβισμένους, φιμωμένους, χωρίς δουλεία και δικαιώματα.

Όλοι μαζί με αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης της κοινωνικής βαρβαρότητας θα στείλουμε τους φασίστες πίσω στο περιθώριο, όπου ανήκουν.

Δίνουμε απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στη διαδήλωση του Σαββάτου 9/2 στις 13:00, συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας 1μμ, με προσυγκέντρωση 11π.μ στην πλατεία Γαρδένια, ενάντια στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη Μεσογείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο