Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ



Την εποχή που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, κάθε τι που διαφοροποιείται ενοχλεί! Η ατζέντα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού δεν έχει περιθώρια απόκλισης. Συνέχιση των μέτρων, κατάργηση των κοινωνικών δομών, φτωχοποίηση των πολλών και πλουτισμός των λίγων. Σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν συμμάχους τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τους νοσταλγούς του Χίτλερ που δεν διστάζουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά.
Το δημόσιο σχολείο ενοχλεί. Γιατί είναι δημόσιο και δεν τους αρέσει αυτό, θέλουν να πουλούν υπηρεσίες και να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να τρέχουν τα παιδιά σε ένα συνεχές κυνήγι προσόντων. Αλλά και γιατί είναι σχολείο που μέσα του υπάρχει η σπίθα που μπορεί να γίνει φωτιά, υπάρχουν θύλακες γονέων και δασκάλων που καλλιεργούν την κριτική σκέψη, την αξία της συλλογικότητας και της αξιοπρέπειας.
Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί μέσα στο σχολείο μπορούν να διδάσκουν την αξία της ομάδας και της συνύπαρξης μαζί με τα μαθηματικά και την έκθεση. Γι αυτό και αποτελεί εμπόδιο στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν. Για αυτό και με κάθε ευκαιρία θα κυνηγούν και αυτούς τους εκπαιδευτικούς που επιτελούν το καθήκον τους και υπηρετούν τις αξίες που αυτός ο τόπος έχει γεννήσει, τη δημοκρατία, την αξία του διαλόγου και τον πολιτισμό.
Όπου λοιπόν δεν φτάνει το χέρι του κράτους, φτάνει το χέρι των κάθε λογής «καλοθελητών», είτε κυκλοφορούν με ναζιστικά σύμβολα είτε όχι. Αυτή τη λογική έχει η καταγγελία σε εκπαιδευτικό, για να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά και να δώσουν και ένα μήνυμα πειθάρχησης και περιορισμού του ρόλου των ανθρώπων που βρίσκονται στο σχολείο.
Με ανώνυμη καταγγελία κάποιου σύγχρονου κουκουλοφόρου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης κος Σαββαϊδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση κατά εκπαιδευτικού στο 5ο Λύκειο Ζωγράφου  και καλούνται καθηγητές ως μάρτυρες!!
Καλούμε τον Διευθυντή της Διεύθυνσης κο Σαββαϊδη, να διακόψει την προκαταρκτική εξέταση κατά εκπαιδευτικού του 5ου Λύκειου Ζωγράφου και να σταματήσει τις κλήσεις των υπόλοιπων καθηγητών για κατάθεση.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές αυτές που στόχο έχουν τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη της εκπαιδευτικού.
Η υπεράσπιση του χαρακτήρα του σχολείου ως ενός χώρου παιδαγωγικά ελεύθερο που οι μαθητές θα διαπαιδαγωγούνται στα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης είναι ευθύνη όλης της κοινωνίας.
Η ναζιστική προπαγάνδα δεν θα περάσει! Ο λαός μας έχει πικρή μνήμη από τη θηριωδία των ναζί και των συνεργατών τους, ντόπιων και ξένων και δεν θα υποταχθεί.


Εμείς θα είμαστε εδώ, για να θυμίζουμε σε όλους ότι οι σημερινοί νοσταλγοί των ναζί είναι το μακρύ χέρι του κράτους και της συγκυβέρνησης της Τρόικας, κάνουν τη βρώμικη δουλειά, διώκουν εργαζόμενους, χτυπάνε νέους και παιδιά.

Θα είμαστε εδώ, έξω από κάθε σχολείο, χώρο εργασίας, πλατεία, μέχρι να υψωθεί η σημαία της Ελευθερίας και της Αδελφοσύνης σε αυτό τον τόπο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30, http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο