Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Το Κίνημα στην Πόλη ΔΕΝ διώκει εργαζόμενους, αλλά διώκει το πελατειακό σύστημα εξουσίας!


Σχετικά με όσα ελέχθησαν τις τελευταίες μέρες στον τοπικό τύπο και στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δήμου, η δημοτική μας κίνηση Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου δηλώνει τα εξής:
1.        Διαχρονικό καθήκον της Αριστεράς είναι να υπερασπίζεται το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους του τόπου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για να το πετύχουν αυτό, η Αριστερά και οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους δίνουν τη μάχη απέναντι σε όσους στήνουν πελατειακούς μηχανισμούς, σε όσους προωθούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με οποιαδήποτε μορφή και με οποιοδήποτε πρόσχημα.
2.        Στο Δήμο μας αποκαλύφθηκε με κάθε τρόπο ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή Καζάκου είχε στήσει για χρόνια μια επιχείρηση εμπορίας ελπίδας για συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη για δουλειά. Με στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα, αναδείχθηκε ότι για να εδραιώσει τον ρουσφετολογικό – πελατειακό μηχανισμό της αυτή η δημοτική αρχή μεθόδευσε παρατυπίες, παράνομες πράξεις και πλαστογραφήσεις στοιχείων. Αυτή η εκμετάλλευση των ανθρώπων και των αναγκών τους για μικροπολιτικούς σκοπούς έχει ήδη καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού μας και εκκρεμεί η απόδοση ευθυνών.
3.        H παράταξη μας ήταν εξαρχής αντίθετη με το νομικό πλαίσιο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ που στραγγαλίζει το θεσμό και μετατρέπει τους δήμους σε Α.Ε. Δημιουργεί δημοτικές επιχειρήσεις που δεν εξυπηρετούν τους δημότες και τους εργαζόμενους αλλά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, προωθεί τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και εν τέλει εξυπηρετούν τις πελατειακές σχέσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών.
4.        Το Κίνημα στην Πόλη στέκεται σταθερά απέναντι στα συμφέροντα, στις κλίκες και τις παρά-ομάδες παραγόντων που απομυζούν το δήμο και εκμεταλλεύονται τις καρέκλες τους για να πετάνε ξεροκόμματα σε εργαζόμενους. Δεν θα υποχωρήσει σε αυτό τον αγώνα, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, ότι δήθεν το ΚΣΠ διώκει εργαζόμενους, όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν την καταδίκη και αντιμετώπιση της αιτίας που προκαλεί την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων του τόπου: την ύπαρξη ενός πελατειακού συστήματος που έφτασε στο σημείο να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τους ίδιους του τους νόμους για να προωθήσει τους στόχους του και τους ανθρώπους του.
5.        Το Κίνημα στην Πόλη, πιστό στις αξίες που υπηρετεί και στους χιλιάδες Ζωγραφιώτες που το στήριξαν και το στηρίζουν, κατέθεσε το 2009 δια του εκπροσώπου του σ. Κώστα Κωστόπουλου φάκελο στον εισαγγελέα με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την ενημέρωση των συμπολιτών μας. Τους λόγους που στην υπόθεση αυτή την πληρώνουν προς το παρόν οι 7 εργαζόμενοι που δεν μονιμοποιήθηκαν και όχι ο Καζάκος και η κλίκα του που τους εκμεταλλεύθηκαν, θα πρέπει να τους αναζητήσουν στη δικαιοσύνη που δεν κάνει τη δουλειά της και καλύπτει τις κορυφές του πελατειακού συστήματος και όχι στην παράταξη μας που έκανε το καθήκον της.
6.        Ξέρουμε ότι σε αυτό τον αγώνα μας θα βρίσκουμε απέναντι μας συμφέροντα που θέλουν να μας φιμώσουν, να μας πετάξουν έξω από τους θεσμούς του δήμου που μας δίνουν πρόσβαση σε πληροφορίες αποκαλυπτικές για τη δράση του συστήματος εξουσίας. Είμαστε επικίνδυνοι για αυτά τα συμφέροντα, γιατί ποτέ δεν θα διαπραγματευθούμε τη σιωπή μας. Είναι τυχαίο ότι αυτή η επίθεση στο Κίνημα στη Πόλη, ότι δήθεν διώκει εργαζόμενους με τις καταγγελίες του, συμβαίνουν την ώρα που μια νέα βόμβα είναι έτοιμη να σκάσει στα χέρια της σημερινής διοίκησης, η μαύρη τρύπα της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και το αδικαιολόγητο χρέος των 3.000.000 που δημιούργησαν διαχρονικά όλες οι διοικήσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου; Μήπως είναι μια επίθεση ορισμένων κύκλων, μια προσπάθεια φίμωσης για να μην πάρει και αυτή η υπόθεση το δρόμο της δημοσιοποίησης;
Το Κίνημα στην Πόλη, όλα τα μέλη μας και οι εκλεγμένοι μας δημοτικοί σύμβουλοι με σημερινή εκπρόσωπο στο Δ.Σ. τη σ. Ράνια Νενεδάκη έχουμε από καιρό αποδείξει ότι μιλάμε από τη σκοπιά των εργαζομένων και όχι δήθεν «για τους εργαζομένους», ότι αναδεικνύουμε σταθερά τον εργατικό πολιτισμό και ηθική της μαχόμενης ριζοσπαστικής Αριστεράς εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ψηλαφώντας έναν άλλο δρόμο για τον τόπο, με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και συνέπεια στις αξίες που υπηρετούμε.
Ζωγράφου, 31 Ιανουαρίου 2013
Το Συντονιστικό του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΕΝΕΔΑΚΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΕΔΗΖ


    http://www.news.zografopolis.gr/index.php?option=com_allvideoshare&view=video&slg=----&orderby=latest&Itemid=218

    ΑπάντησηΔιαγραφή

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο