Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρωτοφανής. Κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών στην εργασία και την ασφάλιση καταργούνται. Στο Ασφαλιστικό σκοπεύουν να μας βάλουν να εργαζόμαστε 40 χρόνια για να πάρουμε μειωμένη πλήρη σύνταξη. Οι εργασιακές σχέσεις ελαστικοποιούνται, τα όρια επιτρεπόμενων απολύσεων αυξάνονται σε μια περίοδο που ήδη η ανεργία καλπάζει και οι αποζημιώσεις για τις απολύσεις πρακτικά μειώνονται στο μισό με τις ρυθμίσεις Λοβέρδου. Οι μισθοί και τα επιδόματα μειώνονται ή καταργούνται και οι φόροι αυξάνονται για το λαό. Ταυτόχρονα, δίνονται κίνητρα για νέες επενδύσεις, θα ξεπουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές μέρος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές», δίνονται επιδοτήσεις στις τράπεζες και παραμένει σκανδαλωδώς χαμηλή η φορολόγηση του κεφαλαίου αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Αποδεικνύεται έτσι ότι η «εθνική προσπάθεια» για να ξεπεραστεί η κρίση δεν αφορά όλους το ίδιο. Ως συνήθως, ο λαός καλείται να πληρώσει τις ζημιές που το κεφάλαιο δημιούργησε και τα κέρδη που δημιουργούν οι εργαζόμενοι τα καρπώνονται μόνο οι εργοδότες.
Την ίδια ώρα, ψηφίστηκε και ο Καλλικράτης που ισοδυναμεί με την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Καλλικράτης είναι το ΔΝΤ στους δήμους!Με το νόμο αυτό μειώνονται κι άλλο οι χρηματοδοτήσεις στους δήμους από το κεντρικό κράτος. Έτσι, οι δήμοι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα ήδη υψηλά δημοτικά τέλη ή να αναζητήσουν πόρους από τον ιδιωτικό τομέα με τα γνωστά ΣΔΙΤ και τις αναθέσεις έργων σε «ημετέρους». Προοπτικά, μέρος των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης θα περάσουν στην αρμοδιότητα των δήμων που θα κληθούν να τους λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ή και να τους ιδιωτικοποιήσουν λόγω έλλειψης πόρων διαλύοντας περισσότερο το «κοινωνικό κράτος». Η εφαρμογή των νέων εργασιακών σχέσεων και των απολύσεων στο Δημόσιο θα αρχίσει με τις απολύσεις των συμβασιούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι νέοι μεγαλύτεροι δήμοι και περιφέρειες απομακρύνονται ακόμα περισσότερο από τους πολίτες και η λειτουργία τους θα γίνεται ολοένα και περισσότερο με ανταποδοτικά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Απέναντι σε όλα αυτά, είναι αναγκαία η επιλογή της ρήξης και της σύγκρουσης με κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και της ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής τους. Είναι αναγκαίοι σήμερα μαζικοί, ενωτικοί, ανυποχώρητοι αγώνες για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το χρέος και την κρίση που δεν δημιούργησαν αυτοί! Για να μη χαθούν εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών που κερδήθηκαν με αγώνες! Για να μη γυρίσουμε σε ένα σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα. Για να μη γίνουν οι συνθήκες στους χώρους εργασίας και κατοικίας, στην πόλη μας χειρότερες για τους εργαζόμενους.
Στην πόλη μας, την τελευταία τετραετία, έχουν ξεδιπλωθεί σημαντικοί αγώνες με ριζοσπαστικά αιτήματα και μορφές πάλης ενάντια στην οικοδόμηση των ελεύθερων χώρων και για μια άλλη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους (κινητοποίηση ενάντια στην οικοδόμηση υπόγειων γκαράζ κάτω από πλατείες, κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία εμπορικού κέντρου στη Βίλα, πρόσφατη κινητοποίηση για το δάσος στα Ιλίσια, Info Cafe). Είναι πραγματικά αναντίστοιχο η δυναμική αυτών των αγώνων να μην εκφραστεί από τις ριζοσπαστικές αριστερές δυνάμεις της πόλης μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αποφασιστικά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σήμερα είναι αναγκαία παρά ποτέ η ενωτική συμπόρευση των ριζοσπαστικών αριστερών δυνάμεων στη βάση των αναγκαίων πολιτικών προταγμάτων της συγκυρίας. Είναι αναγκαία η ενωτική συμπόρευση και στο Δήμο μας για να αντιπαλέψουμε από κοινού την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι κάτοικοι από το κεφάλαιο τόσο κεντρικά όσο και τοπικά. Γι’αυτό, καλούμε όλους τους κατοίκους, τους αριστερούς, τις τοπικές οργανώσεις και παρατάξεις της Αριστεράς στην πόλη μας να συμπορευτούμε στους αγώνες και στις δημοτικές εκλογές ενάντια:

• Στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις πολιτικές τους.
• Στη συναίνεση ΝΔ-ΛΑΟΣ στα αντιδραστικά μέτρα.
• Στον Καλλικράτη που αποτελεί εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
• Στους εργολάβους και τα τοπικά συμφέροντα που θέλουν να οικοδομήσουν τις τελευταίες νησίδες πρασίνου στου Ζωγράφου.


Να παλέψουμε από κοινού για:

• Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι μια κρίση και ένα χρέος που δε δημιούργησαν αυτοί!
• Να ανατραπούν τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, μείωση μισθών και επιδομάτων, αύξηση φόρων στο λαό.
• Να μην εφαρμοστεί ο Καλλικράτης και ό,τι φέρνει στο δήμο μας (απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, νέες αυξήσεις δημοτικών τελών, ΣΔΙΤ)
• Αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά για όλους, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας.
• Δημόσια & επαρκής ασφάλιση,υγεία και εκπαίδευση για όλο το λαό.
• Να ζούμε σε μια ανθρώπινη πόλη με επαρκή δημόσια μέσα συγκοινωνίας, υπηρεσίες πρόνοιας και πολιτισμού και ελεύθερους χώρους κόντρα στα σχέδια του σημερινού και οποιουδήποτε άλλου δημάρχου και των εργολάβων.


Όποιος σε αυτή τη συγκυρία επιλέξει τη συνεργασία με όσους κυβερνούν ή συναινούν στα μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ ή επιλέξει ξανά το μοναχικό δρόμο της κομματικής αυτάρκειας θα είναι υπόλογος στους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας.



ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο