Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ! Όχι κι άλλο τσιμέντο στη γειτονιά!

Με μια πρωτοφανή μεθόδευση, ο δήμαρχος Καζάκος πήρε απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο για απευθείας αναθέσεις των έργων κατασκευής υπόγειων γκαράζ κάτω από 6 πλατείες και οικόπεδα του δήμου μας. Για τα συγκεκριμένα έργα, πολλοί κάτοικοι του δήμου μας έχουν αντιδράσει ήδη από τον Οκτώβρη αποτρέποντας 2 φορές έως τώρα τη διεξαγωγή των δημοπρατήσεων για την κατακύρωσή τους.
Αγνοώντας τους κατοίκους, αλλά και τις έγκυρες γνωματεύσεις της μελέτης του ΕΜΠ που έλεγε ότι το πρόβλημα της στάθμευσης δεν θα λυθεί έτσι και ότι η καταστροφή του πρασίνου στο δήμο μας που είναι ήδη υπερβολικά δομημένος θα είναι σημαντική, ο δήμαρχος κάλεσε δημοτικό συμβούλιο στις 20 Ιούλη με θέματα μεταξύ άλλων και την έγκριση απευθείας αναθέσεων (!!) για τα έργα αυτά, αλλά και την επανεξέταση του καθεστώτος της Β’ ζώνης Υμηττού σε περιοχές του δήμου μας για να επεκτείνει τα σχέδια τσιμεντοποίησης και σε νέες περιοχές (17 στρέμματα, δάσος Ιλισίων).
Οι κάτοικοι για άλλη μια φορά αντέδρασαν δυναμικά στην προσπάθεια αυτή εν μέσω καλοκαιριού. Την Τρίτη 20 Ιούλη, 250 κάτοικοι απέκλεισαν το Δημαρχείο και απέτρεψαν τη διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου απαιτώντας από τον Καζάκο να μην προχωρήσει στην απαράδεκτη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.
Παρ’όλα αυτά, την Τετάρτη 21 Ιούλη, ο δήμαρχος συγκάλεσε δημοτικό συμβούλιο εν κρυπτώ στις 14.45 το μεσημέρι (!!), ειδοποιώντας τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης μόλις 10 λεπτά πριν και μόνο τηλεφωνικά! Με αυτή την πρωτοφανή διαδικασία, ο δήμαρχος ψήφισε με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του μέσα σε 15 λεπτά και χωρίς συζήτηση επί αυτού τις απευθείας αναθέσεις!
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αντιδημοκρατική μεθόδευση για να δοθούν τα έργα στους «ημέτερους» εργολάβους, δηλώνουμε ότι δεν αναγνωρίζουμε αυτή την απόφαση και ότι θα κινηθούμε κινηματικά και νομικά για να ακυρωθεί. Ο αγώνας των κατοίκων θα δικαιωθεί! Το πράσινο της γειτονιάς θα σωθεί είτε το θέλει ο δήμαρχος και οι εργολάβοι είτε όχι!
Kαλούμε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να καταγγείλουν αυτή τη μεθόδευση. Καλούμε ειδικά τη δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ για την πόλη μας» να διασαφηνίσει επιτέλους τι ακριβώς λέει για την προοπτική οικοδόμησης υπόγειων γκαράζ κάτω από τις πλατείες. Είναι ενάντια σε κάθε τέτοια προοπτική ή απλώς αντιτίθεται στο συγκεκριμένο σχέδιο του Καζάκου;
Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους κατοίκους της πόλης μας να αποτρέψουν και πάλι τα σχέδια του σημερινού και οποιουδήποτε άλλου δημάρχου και των εργολάβων για τσιμεντοποίηση του πρασίνου στο δήμο μας. Καλούμε όλους σε ενωτικό, ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής και των ελεύθερων χώρων στου Ζωγράφου. Ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος και θα είναι νικηφόρος!

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο