Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη!

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Συγκέντρωση -Εκδήλωση Συζήτηση - προβολή


Το βράδυ της Δευτέρας 22 Δεκέμβρη 2008 η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), επιστρέφοντας από τη δουλειά της δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στο πρόσωπο, ενώ με βία την αναγκάζουν να το καταπιεί. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο και μόνιμες αναπηρίες σε ζωτικά όργανα, ενώ έχει ήδη χάσει την όρασή της από το ένα μάτι. Κινδυνεύει η ίδια η ζωή της… Η δολοφονική αυτή επίθεση είναι η εκδίκηση για τη συνδικαλιστική της δράση, τον αγώνα της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συναδέλφων της. Η Κωνσταντίνα είναι γυναίκα, μητέρα ανήλικου παιδιού, εργαζόμενη-συνδικαλίστρια και μετανάστρια. Θέλει και επιμένει να είναι πραγματική συνδικαλίστρια και να παλεύει για τα εργατικά δικαιώματα. Η Κωνσταντίνα και η ΠΕΚΟΠ αποκαλύπτουν το δουλεμπόριο, την εργοδοσία που στήνει εργοδοτικά σωματεία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 22/1 6μμ
προπύλαια και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας
καλεί Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και την κατάργηση του δουλεμπορίου στον δημόσιο τομέα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/1 7μμ
με εκπρόσωπο του Σωματείου Καθαριστριών
στα γραφεία του «Κινήματος στην Πόλη» Καλλιστράτους και Τραυλαντώνη 28-30


ακολουθεί:
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/1 9 μμ
''Ένας Ελεύθερος Κόσμος'' του Κεν Λόουτς

Μετά τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 χιλιάδες μετανάστες έχουν κατακλύσει τη Βρετανία. Οι ανειδίκευτοι εργάτες, όμως, που δεν γνωρίζουν Αγγλικά, έχουν εξελιχθεί σε μία νέα κατηγορία ανθρώπινου δυναμικού. Έρχονται με την προοπτική να δουλεύουν full-time και να παίρνουν ένα λογικό μισθό. Αντί γι’ αυτό όμως, καταλήγουν να εργάζονται περιστασιακά μην ξέροντας αν θα έχουν δουλειά την επόμενη μέρα, ενώ συχνά δεσμεύονται από τους εργοδότες τους λόγω χρεών και συνθηκών. Η ταινία αυτή δείχνει παραστατικότατα τον σύγχρονο κόσμο της βαρβαρότητας, του δουλεμπορίου, τον κόσμο της ελεύθερης αγοράς.



«ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30 http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο