Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ

Κάλεσμα του ΚσΠ για κοινό ταμείο αλληλεγγύης

Η πανδημία του Covid-19 είναι αφορμή και αιτία για την όξυνση της οικονομικής κρίσης σε όλο τον πλανήτη. Το κεφάλαιο και οι εντελταμένες του κυβερνήσεις έχουν ξεκινήσει ήδη μία εκστρατεία νέων αντεργατικών μέτρων, απολύσεων, νομοσχεδίων κλπ. Παράλληλα αναδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό. Η κατάσταση στην υγεία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες που μετριούνται με ανθρώπινες ζωές.
Για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό δεν φτάνει η ατομική ευθύνη και ο περιορισμός στο σπίτι. Εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική λαίλαπα, δεν γίνεται να εγκλωβιστούμε στα σπίτια μας. Η μάχη απέναντι στην πανδημία και η μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό όλεθρο που ετοιμάζουν είναι όρος και προϋπόθεση για την διασφάλιση της υγείας και της αξιοπρέπειας της θιγόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.Είναι γνωστό άλλωστε πως τα διάφορα μέτρα «προστασίας της δημόσιας υγείας» έχουν σημαντικότατες επιπτώσεις στην οικονομία, επηρεάζοντας μεσοπρόθεσμα τους όρους εργασίας της εργατικής τάξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ήδη αρκετές κινητοποιήσεις έχουν λάβει χώρα σε όλη την Ελλάδα, τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για σημαντικές συνδικαλιστικές μάχες (απολύσεις-περικοπές στον ιδιωτικό τομέα). Χαρακτηριστικά παραδείγματα της στάσης του κράτους προς αυτές η αστυνομική παρουσία στη διαμαρτυρία των υγειονομικών του Ευαγγελισμού και η προσπάθεια καταστολής της κινητοποίησής τους αλλά και οι προσαγωγές-πρόστιμα-μηνύσεις μελών του ΚσΠ μετά από εξόρμηση στην γειτονιά μας.
Το κράτος και η αστική τάξη προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του μαζικού κινήματος για να προωθήσουν ταχύτερα την ατζέντα τους. Είναι ζωτικής σημασίας για το κίνημα η απαγόρευση κυκλοφορίας να μη γίνει άλλοθι για την καταστολή και την τρομοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι χτυπιούνται με πρόστιμα αγωνιστές που σέβονται και εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, δημοσιογράφοι εντύπων της αριστεράς κοκ.
Όλες οι συλλογικότητες που έχουν δώσει μάχες ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια, ενάντια στην πολιτική του ΝΑΤΟ της ΕΕ και του ΔΝΤ καλούνται να πάρουν ξανά θέση μάχης κάτω από αυτές τις προωτόγνωρες συνθήκες που δεν θα λήξουν το καλοκαίρι του 2020 αλλά θα διαμορφώσουν νέους όρους πολιτικής παρέμβασης και συνδικαλισμού τα επόμενα χρόνια.

Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καλεί ανοιχτά όλες τις παραπάνω δυνάμεις στην δημιουργία ενός κοινού ταμείου στήριξης και ενός δικτύου πολιτικής αλληλεγύης και συμπαράστασηςόλων των αγωνιστών /ιων στους οποίους έχουν πρόστιμα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων, ως ένα πρώτο βήμα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική δράση.

Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου
24/4/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο