Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΔΗΜΟΙ- 8ΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Ούτε μισός χρόνος δεν έχει περάσει από το θάνατο εργαζόμενης στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου εν ώρα εργασίας και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σχεδόν με πανομοιότυπους όρους: 48χρονος εργαζόμενος στην καθαριότητα μέσω των 8μηνων προγραμμάτων στο Δήμο Ζωγράφου, υπέστη ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας, καθώς γυρνούσε σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου από καθαρισμό καμένων κάδων για να συνεχίσει τη βάρδιά του. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανακοπή καρδιάς σε έδαφος προϋπάρχοντος ανευρύσματος.  
Οι συνάδελφοί του έκαναν λόγο για μη γνωστό ιστορικό προβλημάτων υγείας, ενώ ανέφεραν πως τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούνταν έντονα από το άγχος του τι μέλλει γενέσθαι μετά την επικείμενη λήξη της σύμβασής του. Είναι γνωστό, μάλιστα, από τους ίδιους τους εργαζόμενους του δήμου ότι το φόρτο εργασίας στην καθαριότητα χρειάζεται πολλαπλάσιους από τον αριθμό των εργαζομένων που καλύπτουν αυτή τη στιγμή τον τομέα αυτό (είτε με αορίστου είτε με ορισμένου χρόνου συμβάσεις), καταδεικνύοντας τους εντατικούς όρους δουλειάς που, προφανώς, δύνανται να οδηγήσουν σε τέτοια περιστατικά, πολλώ δε μάλλον όταν αυτά παραμένουν χωρίς στοιχειώδη πρόληψη. 
Η διοίκηση του Δήμου καλείται άλλη μια φορά μέσα σε λίγους μήνες να απαντήσει στα ίδια ερωτήματα: για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας και πρόληψης, για τους υπερεντατικούς ρυθμούς δουλειάς, απόρροια της υποστελέχωσης λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών, και, ευρύτερα, για τους όρους εργασίας που διαμορφώνονται στα πλαίσια των κοινωφελών προγραμμάτων. Και όλα αυτά σε μια περίοδο καλπάζουσας αύξησης των εργατικών ατυχημάτων, αποτέλεσμα των δραστικών μνημονιακών περικοπών για μέτρα ασφαλείας και πρόληψης και της εντατικοποίησης που φέρνουν μαζί τους οι ελαστικές σχέσεις εργασίαςΜιλάμε, άλλωστε, για το δεύτερο θάνατο εν ώρα εργασίας που συμβαίνει στον ίδιο Δήμο σε λιγότερο από μισό χρόνο. 
Μέσα σε όλα αυτά η κυβέρνηση έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  - άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία. Την ίδια στιγμή που δολοφονεί μέλη της τάξης μας θέλει να μας στερήσει το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε στην εφαρμοζόμενη πολιτική! 
Το Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου καλεί το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Ζωγράφου να αναλάβει τις ευθύνες του και να σπάσει την σιωπή του και να καλέσει σε κινητοποίηση τους εργαζόμενους. Είναι καιρός να σταματήσει  να λειτουργεί  πυροσβεστικά στην αγανάκτηση των εργαζομένων. 
Καλούμε λοιπον τους εργαζόμενους του Δήμου Ζωγράφου να αγωνιστούν για να σταματήσουν οι συνεχείς  εγκληματικές αντεργατικές πολιτικές. Για να σταματήσει η απαξίωση της ίδιας τους της ζωής.   
Η διοίκηση του δήμου πιστά ακολουθώντας και εφαρμόζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτικής της υποστελέχωσης, της ελαστικής εργασίας και της υποχρηματοδότησης είναι ηθικός αυτουργός για τους δύο θανάτους. Εδώ και αρκετό καιρό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για τα οποία οι εργαζόμενοι στο παρελθόν είχαν απεργήσει. Μόνο στον δήμο Ζωγράφου έχουν σημειωθεί 2 θάνατοι σε μία θητεία.  
Απαιτούμε: 
  • Να παραιτηθεί η δημοτική αρχή άμεσα. Είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο μετά τον πρώτο θάνατο του καλοκαιριού. 
  • Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους και αύξηση των οργανικών θέσεων. 
  • Να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. 
  • Να αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων. 
  • Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.   
  • Να καταργηθούν  ΤΩΡΑ όλες οι μορφές  περιπλανώμενης και ανασφάλιστης εργασίας. 

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 
 ΤΡΙΤΗ 5/12: 
ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ 
ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΑΡΔΕΝΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο