Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Το ψήφισμα του Δήμου Ζωγράφου για τους συμβασιούχους και η τοποθέτηση του ΚσΠ στο δημοτικό συμβούλιο.

Την θετική του ψήφο  με επιφυλάξεις κατέθεσε το ¨Κίνημα στην Πόλη¨ του Ζωγράφου  επί του  σχεδίου απόφασης που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή του Ζωγράφου για το μείζον θέμα των απολύσεων και πιθανά της επιστροφής  των δεδουλευμένων που  αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι  των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού μετά από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Με την απόφαση  αυτή, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζεται η διαφωνία του οργάνου με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  η απαίτησή του για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των συμβασιούχων και την   καταβολή των δεδουλευμένων τους καθότι είναι πλήρως απαραίτητοι για την λειτουργία των υπηρεσιών στον Δήμο αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες,  καθώς και η αντίθεση του απέναντι σε οποιαδήποτε μεθόδευση οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.
Η Δημοτική Σύμβουλος του Κινήματος στην Πόλη επεσήμανε ότι το μείζον θέμα των συμβασιούχων δεν έχει προκύψει ξαφνικά. Κυβερνήσεις και Δήμοι εκμεταλλεύονται τους συμβασιούχους χρόνια τώρα χρησιμοποιώντας νομικά τερτίπια ή προτρέποντας τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν το δίκιο τους μέσω των δικαστηρίων. Αναρωτήθηκε γιατί τώρα προέκυψε  τόσος  «πόνος»  για τους συμβασιούχους από τις δημοτικές αρχές των ΟΤΑ όταν ήταν γνωστό ότι οι τροπολογίες που προωθούσε η Κυβέρνηση  τροπολογίες  ήταν ξεκάθαρα αντισυνταγματικές. Απευθυνόμενη στην δημοτική αρχή Ζωγράφου θύμισε ότι χρησιμοποίησε τα νομικά τερτίπια των Κυβερνήσεων τάζοντας φύκια  για μεταξωτές κορδέλες με στόχο να ανακοπεί όποια διάθεση των εργαζομένων για αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Επισημάνθηκε ότι για το ¨Κίνημα στην Πόλη¨ η εξέλιξη στο θέμα των συμβασιούχων εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο πολιτικών εργασιακής βαρβαρότητας που προωθείται από όλες τις Κυβερνήσεις των μνημονίων. Ο αγώνας των συμβασιούχων πρέπει να αγκαλιαστεί από ένα ταξικό εργατικό κίνημα ενάντια σε όλες τις μορφές ελαστικών σχέσεων εργασίας  τις οποίες το πλείστον των δημοτικών αρχών, μεταξύ αυτών και η κάθε Δημοτική Αρχή Ζωγράφου, έχουν χρησιμοποιήσει  κατά πως τους βολεύει καθώς και στην γενικευμένη εργασιακή βαρβαρότητα που έχει επικρατήσει.   
Τέλος η Δημοτική Σύμβουλος του ΚσΠ κάλεσε τον Δήμο Ζωγράφου να δημοσιοποιήσει την ανωτέρω απόφαση για τους συμβασιούχους του Δήμου, όπως και κάθε ψήφισμα (π.χ. ψηφίσματα κατά των πλειστηριασμών, Πάρκο στο Γουδή κ.α)  προκειμένου ο Ζωγραφιώτικος λαός να έχει πλήρη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο