Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου καταγγέλλει τη δίωξη του Δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη για την αντιφασιστική του δράση από την φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και χαιρετίζει τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα δικαστήρια της Πάτρας.

Η άρνηση διευκολύνσεων στους υπόδικους νεοναζί, ο λόγος για τον οποίο διώκεται ο Δήμαρχος, είναι υποδειγματική στάση για όλους τους Δήμους και όλους τους θεσμούς.


Παρά την ψήφιση του ν. 4203/2013 που αφαιρεί την κρατική χρηματοδότηση σε οποιαδήποτε οργάνωση τελεί εγκληματικές πράξεις υπό το μανδύα κόμματος, η Χρυσή Αυγή απολαμβάνει ακόμα προβολής στην ΕΡΤ και ασυλίας όπου εμφανίζεται, δημιουργώντας βίαια επεισόδια. Η ασυλία αυτή ισχύει και στο Εφετείο Αθηνών, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α. για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η 127η δικάσιμος, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για το στέκι «Αντίπνοια», σημαδεύτηκε από τη βίαιη εκκένωση της αίθουσας από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ με στόχο το αντιφασιστικό ακροατήριο. Η Αστυνομία απροκάλυπτα  επέτρεψε στους νεοναζί να φωνάξουν στη Μάγδα Φύσσα «Πού είναι τώρα ο Παύλος;» (!) προκαλώντας τις αντιδράσεις στο ακροατήριο με κύριο τη διακοπή της ακρόασης.  με σκοπό να διακοπεί η ακρόαση.

Τις μέρες αυτές δικάζονται άλλες δύο υποθέσεις, η δίκη των 4 αντιφασιστών στα Χανιά, επίσης με χρυσαυγίτικη μήνυση, και η δίκη του Δικτύου Σπάρτακος μια ακόμα δίκη χωρίς δικαιοσύνη, με παράνομη άρση απορρήτου, με άρνηση να εξεταστούν όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης κα.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει  αυτές οι προκλήσεις να συνεχιστούν. Ήρθε ρθε η ώρα να μπεί τέλος στη βιομηχανία μηνύσεων που στήνει η Χ.Α.. Οι φασίστες δεν έχουν θέση ούτε στην ΕΡΤ, ούτε στη Βουλή, ούτε στα σχολεία και τις γειτονιές μας.

Καλούμε τους Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισες να συμμετέχουν:

• στο αντιφασιστικό ακροατήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 28/2, 8πμ στο Εφετείο, Λουκάρεως και Λ. Αλέξανδρας.

• στο αντιρατσιστικό- αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη 3μμ, στην Ομόνοια, στα πλαίσια της διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο