Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Να σταματήσει το καθεστώς απλήρωτης εργασίας στους συμβασιούχους εργαζόμενους των ΟΤΑ.

Κανένας εργαζόμενος εκτεθειμένος σε θανατηφόρα ατυχήματα από την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έρχονται για πολλοστή φορά  αντιμέτωποι με σειρά προβλημάτων που οξύνονται εξαιτίας των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών τις οποίες με θέρμη υποστηρίζει και εκτελεί ένα μεγάλο μέρος δημοτικών αρχών μεταξύ των οποίων και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζωγράφου.
 Ακόμη περιμένουν την υλοποίηση δεσμεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε και την απόδοση του εφάπαξ που έχουν καταβάλλει στα χρόνια του εργασιακού τους βίου. Σε δεινή οικονομική θέση βρίσκονται εργαζόμενοι που ανανεώνονται οι συμβάσεις τους για διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών, αφού από τη μία η νομοθετική εξουσία με «κολοβές» διατάξεις επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και από την άλλη το Ελεγκτικό Συνέδριο αρνείται να εγκρίνει τη συνέχιση της μισθοδοσίας τους αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να προσφέρουν της εργασία τους αμισθί.
Εγκληματική καταντάει και η αδιαφορία των τοπικών αρχόντων από κοινού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αφού οι πρώτοι στηριζόμενοι στο ελλιπές νομοθετικό πλαίσιο αφήνουν τους εργαζόμενους σε ιδιαίτερα βαριές εργασίες χωρίς ακόμη και στοιχειώδη μέσα προστασία για την ασφάλεια τους. Μέσα στους Δήμους που σφυρίζουν αδιάφορα στο σοβαρό αυτό θέμα και η δημοτική αρχή του Δήμου μας, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα συλλέγουν τα σκουπίδια χωρίς γάντια και μάσκες, ενώ οι εργαζόμενοι στο νεκροταφείο προχωρούν στη διαδικασία της εκταφής με γυμνά χέρια. Οποιεσδήποτε δικαιολογίες από μέρους των υπευθύνων του τύπου ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν μέσα προστασίας» είναι κακόγουστες και δείχνουν την ελαφρότητα με την οποία η τοπική εξουσία αντιμετωπίζει την εργασία και την ανθρώπινη ζωή. Φαντάζει κακόγουστο αστείο ότι η Δημοτική Αρχή του Ζωγράφου ακόμα καταστρώνει μελέτες για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) – γάντια δερματοπάνινα, γάντια μιας χρήσεως, μποτάκια, γαλότσες, αδιάβροχα γιλέκα κ.λπ. Μάλλον είναι «θαύμα» το ότι ακόμα δεν έχουμε θρηνήσει εργαζόμενο λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, όπως συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια στους μνημονιακούς δήμους της χώρας. Το Κίνημα στην Πόλη συμπαραστέκεται και βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου μας και του συνόλου των δήμων της χώρας στηρίζοντας όλες τις μορφές αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι ίδιοι.
Το Κίνημα στην Πόλη απαιτεί:
1. Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά για όλους με πλήρη Ασφαλιστικά Δικαιώματα. Να υπογραφεί Συλλογική Συμβαση Εργασιας για τους Εργαζόμενους.
2. Καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους συμβασιούχους εργαζόμενους και άρση του αδιεξόδου που έχει προκύψει από την Πράξη 105/2016 του Ελ. Συνεδρίου.
3. Να επισπευστούν οι ενέργειες για την απόδοση του εφάπαξ στους Δημοτικούς Υπαλλήλους σύμφωνα με τον Ν. 4387/2016. Από τότε έως και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις και η έκδοση ενταλμάτων πληρωμής.
4. Να μπει φραγμός στην εγκληματική αδιαφορία και στην αλαζονεία των αρμοδίων υπηρεσιών, των δημοτικών αρχών μεταξύ των οποίων και της δημοτικής αρχής Ζωγράφου, που βάσει καταγγελιών των ίδιων των εργαζομένων έχουν να παραλάβουν έκτακτα μέσα προστασίας από τον Νοέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα να τα προμηθεύονται μόνοι τους. Να αναμορφωθεί επιτέλους από το Υπουργείο Εργασίας το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια των εργαζομένων, αποδίδοντας ποινές στους υπεύθυνους σε περίπτωση μη εφαρμογής του για να σταματήσει η αύξηση θανατηφόρων ατυχημάτων στους δήμους της χώρας. Να αυξηθούν οι έλεγχοι του Σ.Ε.Π.Ε. για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.
5. Να δοθεί οριστική λύση στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π. και μετά από τουλάχιστον επτά (7) χρόνια εργασίας καμία εξέλιξη δεν υπάρχει με νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πρώην και νυν Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το Κίνημα στην Πόλη θα βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων οι οποίοι με το σύνολο των εργαζομένων της χώρας πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές που λαμβάνονται από τους κάθε λογής νεοφιλελεύθερους και σοσιαλδημοκράτες εκπροσώπους της κεντρικής και τοπικής εξουσίας. 
Το ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ είναι φύσει και θέσει κοντά σε κάθε εργαζόμενο που απαιτεί, σε κάθε κεφάλι που σηκώνεται και διεκδικεί. Θα αγωνιστεί λοιπόν μαζί με τους εργαζόμενους της επισφάλειας, μαζί με τους άνεργους, μαζί με τους απολυμένους, στους δήμους, στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο