Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Στηρίζω Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου για να κρατήσω την φωτιά ζωντανή

Μια δημόσια στήριξη, αυτή του Θανάση Δαβαλά,  στο Κίνημα στην Πόλη που μας τιμάει και μας γεμίζει αυτοπεποίθηση επιβεβαιώνοντας τον ρόλο και την σημασία της 9χρονης δράσης μας. Μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενό του.

Στηρίζω Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου για να κρατήσω την φωτιά ζωντανή

Το 2011 μαζί με μια άλλη ομάδα ανθρώπων απευθύναμε ένα ανοικτό κάλεσμα στην Πλατεία Συντάγματος. 12 όλοι και όλοι που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των Ισπανών «Indigniados» και κάναμε ένα πρώτο κάλεσμα – συγκέντρωση . Την συνέχεια την ξέρετε και δεν υπάρχει ανάγκη εξιστόρησης.
Σε αυτή την πλατεία έγινε κατάθεση ψυχής και αντίστασης από όλους τους Έλληνες πολίτες. Τόσο από ανθρώπους δεξιών πολιτικών πεποιθήσεων που βάσει μιας “ιστορικής” συμφωνίας εκδήλωναν την δράση τους στο πάνω μέρος της πλατείας και της αριστεράς που δραστηριοποιήθηκε ,κυρίως, στον κάτω χώρο της πλατείας.
Σαν άνθρωπος που δεν πρόσκειμαι σε κανένα κομματικό χώρο  θεώρησα ότι η κοινωνική αυτή ειρήνη ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεδιπλωθεί ένας λαϊκός αγώνας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές τους. Κάτι που συνεχίζω να πιστεύω και σήμερα .
Στο ίδιο μήκος κύματος εργάστηκα και σε τοπικό επίπεδο μέσω του zografou.net και τα κανάλια επικοινωνίας μας όπως στο youtube.com/user/zografounet αλλά και στα άλλα social media δίνοντας φωνή και εικόνα όχι μόνο στους αγώνες μας στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στους αγώνες που ξεδιπλώθηκαν στην πόλη μας.
Μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα έλαβε χώρα στις 06/06/2011 κατά την διάρκεια ομιλίας της υπουργού Άννας Νταλάρα όταν μια ομάδα ανθρώπων προερχόμενων κυρίως από το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και μια μικρή μερίδα ανένταχτων όπως η αφεντιά μου διαμαρτυρηθήκαμε και εισπράξαμε  ξύλο και χημικά με αρκετούς τραυματίες.


Ήταν τότε που μόλις την προηγούμενη μέρα ανώνυμο blog της πόλης μας είχε αναρτήσει φωτογραφία μου αναπαράγοντας το κάλεσμα μας για την εκδήλωση και μου επέρριπτε ευθύνες  στην περίπτωση που γινόντουσαν επεισόδια. Συνήθης πρακτική η στοχοποίηση κάθε αγώνα. Αλλά σιγά μην κλάψω , σιγά μην φοβηθώ.
Το ίδιο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του Χρυσοχοίδη στον κινηματογράφο ΑΛΕΚΑ. Μια πόλη να αστυνομοκρατείται κυριολεκτικά.

Από την μια μεριά  τα παιδιά του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου και από την άλλη όχι μόνο τα ΜΑΤ αλλά και σύσσωμη σχεδόν η διοίκηση του Δήμου να δίνει το παρών στις εκδηλώσεις  αυτές. Σε αυτές όμως επιτρέψτε μου να αναφερθώ αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή.
Μαζί με τα ίδια παιδιά και στο Σύνταγμα στις 28 και 29 Ιουνίου του 2011. Με την Ράνια Νενεδάκη να της σπάνε το κεφάλι σε 4 σημεία στο μπλοκ του Χίλτον και εγώ να βρίσκομαι στο πρόχειρο νοσοκομείο του ΜΕΤΡΟ τραυματισμένος σε πολλά σημεία του σώματος με πρόβλημα στην ακοή από οβίδα κρότου λάμψης την οποία ακόμα έχω ακόμα στο σπίτι μου σαν ανάμνηση της περιόδου εκείνης.
Βλέποντας να ρίχνουν χημικά μέχρι και μέσα στον χώρο του νοσοκομείου στο ΜΕΤΡΟ. Όσοι βρεθήκατε εκείνες τις ημέρες εκεί γνωρίζετε ότι καταμαρτυρώ την αλήθεια.
Τον τελευταίο καιρό είμαι μάρτυρας μιας συστημικής προσπάθειας να εξαφανίσουν αυτόν τον αντισυστημικό χώρο που ακούει στο όνομα Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου.
Μια προσπάθεια που συνοδεύεται από συκοφαντίες, επιθέσεις (αναμενόμενες φυσικά) από παραταξιακούς αχυρανθρώπους που συνδέονται στενά κομματικά με τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά ακόμα και από τον χώρο της αριστεράς δυστυχώς.
Μιας αριστερής τοπικής ηγεσίας που συνεργάστηκε τόσο με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ στην πόλη μας επί σειρά ετών και που σίγουρα δεν είναι αυτή που αρμόζει στον χώρο της μαχόμενης αριστεράς.
Μπροστά λοιπόν σε αυτό το κύμα θεώρησα απαραίτητο να κάνω μια υπέρβαση και παρότι δεν ανήκω στον χώρο της αριστεράς αποφάσισα να στηρίξω το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου. Επώνυμα και δημόσια. Όπως όλες τις κινήσεις και τοποθετήσεις μου εξάλλου.
Ζητώ  να κάνεις και εσύ μια υπέρβαση και να στηρίξεις το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου. Νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις.
Αν είσαι νέος άνθρωπος από αυτούς ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ γιατί τους χαλάς τα εκλογομαγειρέματα τους.
Αν πιστεύεις και εσύ ότι η υπέρβαση των ιδεολογιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου στην πόλη μας .
Αν ήσουν μέσα σε αυτούς που μας έπνιξαν τα χημικά και μας χτύπησαν αναίτια και ανελέητα κατά την διάρκεια των κοινωνικών αγώνων.
Αν πιστεύεις ότι η εντιμότητα και η συνέπεια λόγου και πράξεων είναι προαπαιτούμενο για την πολιτική.
Αν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση , όπως και εγώ, και αν μπορείς να αφήσεις τον καναπέ σου ζητώ να σηκωθείς από αυτόν και να στηρίξεις με την ψήφο σου το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και την Ράνια Νενεδάκη βοηθώντας να διατηρηθεί μια εστία αντίστασης στην πόλη μας.
Σαν ένας ασήμαντος άνθρωπος της καθημερινότητας που παλεύει για το μεροκάματο καθημερινά μπορώ να πω στο παιδί μου ότι έκανα ότι μπορούσα.
Βρέθηκα στο Σύνταγμα, κατέγραψα εικόνες από εκεί δημιουργώντας βίντεο με εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις για να περάσω μια εικόνα που τα ΜΜΕ απέκρυπταν και αποκρύπτουν συστηματικά.
Πολέμησα με τους διαδηλωτές στο Σύνταγμα και στα γύρω στενά . Έκανα ότι μπορεί να κάνει ένας άνδρας που αντιστέκεται και τίποτα που να με κάνει να ντρέπομαι. Η ντροπή ανήκει στους κομματικούς αχυρανθρώπους και τους εδώ εκπροσώπους τους. Είναι όλοι αυτοί που με έμφαση σήμερα δηλώνουν ανεξάρτητοι και είναι οι προνομιακοί συνομιλητές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Τουναντίον από εκείνη την περίοδο κουβαλώ αναμνήσεις μιας αγωνιστικής στάσης που φέρω ως τίτλο τιμής ακόμα και αν δεν έφερε τα αποτελέσματα που όλοι μας αναμέναμε.
Σήμερα στηρίζοντας το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και την Ράνια Νενεδάκη νοιώθω ότι στηρίζω τους ίδιους ανθρώπους με τους οποίους βρέθηκα μαζί τους στους δρόμους επιτελώντας το ηθικό και πολιτικό μου καθήκον, όπως εγώ τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι , απέναντι στην κοινωνία και την πόλη μου.
Στηρίζοντας το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου στηρίζω την μοναδική ουσιαστική φωνή αντιπολίτευσης και διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης με εξαίρεση , οφείλω να τονίσω, την Λαϊκή Συσπείρωση.
Αν εσύ που με ακούς και με διαβάζεις πιστεύεις ότι πιστεύω και εγώ και αν νιώθεις ότι νιώθω και εγώ  τότε σου ζητώ να συνδράμεις προς αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση.
Κάνε και εσύ ότι σου ορίζει η συνείδηση σου που ακράδαντα πιστεύω ότι αποτελεί και την μοναδική αρχή που πρέπει να υπακούμε αναντίρρητα.
Είτε όμως συμφωνείς είτε διαφωνείς μαζί μου ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ σε αυτές τις εκλογές αποτρέποντας τις καλά οργανωμένες κομματικές και παραταξιακές μειοψηφίες στην πόλη μας να επιβάλλουν την θέληση τους σε εμάς τους πολλούς που αποτελούμε την, παθητική δυστυχώς, πλειοψηφία.
Για το  zografou.net
Θανάσης Δαβαλάς
Υ.Γ. Το zografou.net όπως θα δείτε προβάλει όλες τις υποψηφιότητες ανεξαιρέτως και έτσι θα συνεχίσει να κάνει.  Θεώρησα όμως έντιμο απέναντι στους αναγνώστες του zografou.net να γνωρίζουν την προσωπική στάση του ανθρώπου που αρθρογραφεί και εσείς ανέχεστε για 4 συναπτά έτη σε καθημερινή βάση και για αυτό δράττω την ευκαιρία να  σας ευχαριστήσω όλες και όλους θερμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο