Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Εμπρός για έναν ξεσηκωμό όλων



Εμπρός για έναν ξεσηκωμό όλων

να ρίξουμε εδώ και τώρα  την εσωτερική και εξωτερική Τρόικα αλλά και κάθε μελλοντικό επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Συγκλονίστηκε όλη η Ελλάδα από τις μαχητικές διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των πρώτων ημερών της απεργίας των εκπαιδευτικών. Τα ποσοστά της απεργίας, που ξεπερνούν το 90%, είναι αποκαλυπτικά και αποτυπώνουν την δυναμική και την αποφασιστικότητα της μάχης που έχει ξεκινήσει. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και οι δάσκαλοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, καθώς και πολλοί ακόμα κλάδοι διαδήλωσαν δυναμικά στα κέντρα των πόλεων της χώρας, με τη μαζικότητα στην Αθήνα να ξεπερνά τις 30.000 κόσμου.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Η κοινωνία ολόκληρη βρίσκεται στο πλευρό των απεργών. Σε όλα τα σχολεία, στα πανεπιστήμια, σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες, το μήνυμα της συμπαράστασης και η πίστη στην κοινή μάχη που ξεκίνησε ακούγονται ισχυρά, πάνω από τα ψέματα και τις συκοφαντίες των μνημονιακών παπαγάλων στα ΜΜΕ. Έντρομη η κυβέρνηση, στρέφεται στη βία και την καταστολή, όπως τις πρώτες πρωινές ώρες απέναντι στους σχολικούς φύλακες.
Αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο κάποιους κλάδους. Αφορά τη δημόσια παιδεία, τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε νέα και νέο, αφορά όλη την κοινωνία. Είναι μια μάχη για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας, για την πτώση της αυταρχικής αντιλαϊκής κυβέρνησης, για την ήττα της μνημονιακής πολιτικής της τρόικα, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Είναι μάχη για το μέλλον όλων μας.

Τώρα πρέπει να γίνει συντονισμός για  ένα κοινό μέτωπο των δημοσίων υπαλλήλων για απεργιακό black out σε όλο το δημόσιο, για κοινή πάλη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με απεργία διαρκείας και επαναλαμβανόμενες μορφές. Είναι μάχη για να μην υπογραφεί μετά τις γερμανικές εκλογές νέο, πιο βαρύ μνημόνιο που θα ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων.

Εδώ στου Ζωγράφου έχουν γίνει τα πρώτα βήματα. Συγκροτήθηκε μία μαζική Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα στην οποία συμμετέχουν σωματεία, σύλλογοι και φορείς. Αυτή η επιτροπή στηρίζει έμπρακτα ηλικά και ηθικά να στηρίξει τους απεργιακούς αγώνες. Η κυβέρνηση ελπίζει πως η οικονομική πίεση γρήγορα θα διαλύσει το το απεργιακό ποτάμι. Εδώ θα κριθούμε όλοι μας στηρίζοντας το απεργιακό ταμείο της ΟΛΜΕ.

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ  ΠΟΛΗ» ΤΟΥ   ΖΩΓΡΑΦΟΥ 
   ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Τραυλαντώνη & Καλλιστράτου 28-30,
http://kinimastinpolli.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο