Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Για την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης

Τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφο κτήμα του λαού καλέστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να παραλάβουν δικογραφία που τους αφορούσε.

Ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Καζάκος τρομαγμένος από την στοχευμένη, συνεχή και έντονη δράση της Επιτροπής, δράση που είχε μονιμοποιήσει στην πρώτη θέση της επικαιρότητας του δήμου μας το θέμα της βίλας και είχε απονομιμοποιήσει στα μάτια των δημοτών τη δημοτική αρχή, τον Ιούνιο του 2010 μετά το δεύτερο φεστιβάλ της επιτροπής (4-6 Ιουνίου 2010), θολωμένος από την απελπισία του βλέποντας τα σχέδιά του να γκρεμίζονται χάρτινος πύργος, προχώρησε σε μήνυση κατά των τριών μελών της επιτροπής, σε μία απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισης των συμφερόντων της οικογένειας Ζωγράφου, τη δημιουργία δηλαδή 3όροφου εμπορικού κέντρου στο κτήμα Ζωγράφου.

Οι κατηγορίες αφορούν δήθεν δολιοφθορές που πραγματοποίησαν τα εν λόγω μέλη στο κτίριο της Βίλας Ζωγράφου, κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και διατάραξη οικιακής ειρήνης, κατά την διάρκεια του τριημέρου φεστιβάλ που πραγματοποίησε η επιτροπή. Η κατηγορία για της φθορές "βασίστηκε" στις καταθέσεις 3 δημοτικών υπαλλήλων που διαπίστωσαν ζημιές στο κτίριο, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αφύλακτο-ξέφραγο αμπέλι, τα τελευταία χρόνια. Οι άλλες δύο κατηγορίες βασίζονται στην αχαλίνωτη φαντασία του πρώην δημάρχου, καθώς δε συνοδεύονται από καμία κατάθεση, και μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν ο κ. Καζάκος ως δήμαρχος πήρε διαζύγιο με το προηγούμενο επάγγελμά του ως δικηγόρος.

Δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως κωμικό το γεγονός ότι η μήνυση έγινε από αυτόν που σύναψε παράνομα δάνειο 25 εκατομμυρίων για την αγορά "ταράτσας εμπορικού κέντρου", και με το πνεύμα και με το γράμμα το νόμου μιας και που (α) δεν είχε γίνει προσυμβατικός έλεγεχος, και (β) καταφανέστατα κατά των συμφερόντων των κατοίκων του Ζωγράφου που λόγω του δανείου θα υποστούν τεράστια υποβάθμιση των δημοτικών παροχών, αλλά υπέρ των συμφερόντων της τράπεζας, της οικογένειας Ζωγράφου (τσέπωσαν 20 εκτομμυριάκια, + προσδοκώμενα κέρδη από το εμπορικό κέντρο) και των διάφορων μεσαζόντων.

Αλλά φεύ! Η μήνυση κατέφθασε στην επιτροπή 1 χρόνο μετά τη μεγάλη της νίκη: την γνωμοδότηση του ΣΧΟΠ για χαρακτηρισμό του κτήματος ως κοινόχρηστου πρασίνου. Και σα να μη φτάνει αυτό, το τωρινό δημοτικό συμβούλιο, εν όψει της άθλιας αυτή μήνυσης, έβγαλε απόφαση για στήριξη της επιτροπής και των μελών της.

Ως ΚΣΠ καταδικάζουμε απερίφραστα την όποια προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την επιτροπή με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο