Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Κλείσανε δύο δημοτικά Γκαράζ

Την Δευτέρα 31.1.11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο και την επιτροπή για τα 17 στρέμματα στην οποία παραβρέθηκε η δημοτική σύμβουλος του ΚσΠ Ράνια νενεδάκη. Η συνάντηση όμως πραγματοποιήθηκε τελικά ''στο πόδι'' με τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Διονυσόπουλο καθώς προέκυψε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα σχετικά με το δημοτικό γκαράζ της πλατείας Τερζάκη - Ιλίσσια και το δημοτικό γκαράζ της πλατείας του Αγίου Γεωργίου επί της Γεωργίου Ζωγράφου (νέο τέρμα). Καταρχήν αναφέρουμε πως παρά την αλλαγή της δημοτικής αρχής, ο τέως δήμαρχος κ. Καζάκος και κύριος προεκλογικός αντίπαλος του νυν δημάρχου κ. Καλλίρη, παραμένει πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, δηλαδή της Μονομετοχικής εταιρείας Αξιοποίησης Ακινήτων Ζωγράφου με μοναδικό μέτοχο το Δήμο. Σε αυτό συμμετέχουν μόνο σύμβουλοι της πρώην διοίκησης του δήμου, συν της επικεφαλής του ΜΑΖΙ (Διοικητικό Συμβούλιο:Πρόεδρος - Γιάννης Καζάκος, Αντιπρόεδρος - Αναστασία Μπότου, Μέλος- Ηρακλής Τσουκαλάς, Μέλος – Σταματίνα Καφατσάκη, Μέλος – Εμμανουήλ Γλυνιαδάκης, Μέλος – Ευστάθιος Ραγκούσης, Μέλος – Άγγελος Παλαιολόγος, Μέλος – Φρειδερίκη, Αλεξανδρή, Μέλος – Λεωνίδας Κουφός ). Η εταιρία αυτή έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και την εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων. Ο τέως δήμαρχος κ. Καζάκος, λοιπόν, είχε το προηγούμενο βράδυ συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, πλην της κας Καφατσάκης. Σε αυτό απεφάσισαν να ενεργοποιήσουν δικαστικές αποφάσεις που ήδη είχαν εκδοθεί και είχαν μπεί στο συρτάρι εναντίον του ενοικιαστή των δύο δημοτικών γκαράζ του κ. Τριανταφύλλου, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ότι ανήκει στο περιβάλλον Καζάκου. Οι αποφάσεις αυτές που αφορούσαν ανείσπρακτα ενοίκια πολλών προηγουμένων ετών. Φυσικά, δεν θα ενεργοποιούνταν ποτέ αν η διοίκηση Καζάκου συνέχιζε ''το έργο της''. Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης των αποφάσεων ήταν να κλειστούν με αλυσίδες τα γκαράζ και να αδυνατούν οι ιδιοκτήτες οδηγοί χρήστες των οχημάτων να βάζουν ή να βγάζουν το αυτοκίνητό τους, για το οποίο έχουν βέβαια πληρώσει σεβαστό ποσό. Έτσι, χθές το βράδυ τα τηλέφωνα στο δημαρχιακό κτίριο είχαν πάρει φωτιά. Οι συνδημότες μας διαμαρτύρονταν και ζητούσαν το αυτονόητο, δηλαδή να παραλάβουν ή να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους .

Ο Δήμαρχος προσπαθώντας να αντιδράσει άμεσα ζήτησε έκτακτη συνάντηση των παρατάξεων. Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε γιατί συμμετείχε μόνο το Κίνημα στην Πόλη και ο πρώην αντιδήμαρχος Σταματάκης από το ΜΑΖΙ. Μια τέτοια συνάντηση δεν είχε τον απαιτούμενο διαπαραταξιακό χαρακτήρα. Συνεπώς, η Ράνια Νενεδάκη, αφού ενημερώθηκε για τα γεγονότα αποχώρησε. Ως εκ τούτου, η συνάντηση έλαβε τον χαρακτήρα συζήτησης υπηρεσιακών παραγόντων με τον δήμαρχο καί όλους τους αντιδημάρχους.
Εδω πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε δεκάδες δημοτικά συμβούλια ο δημοτικός μας σύμβουλος Κωστόπουλος έβαζε με επιμονή το θέμα της λειτουργίας της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και του συστηματικού ελέγχου της εταιρίας από την τότε αντιπολίτευση - ένα μέρος της οποίας είναι σήμερα διοίκηση. Πολύ συχνά ρωτούσαμε σαν παράταξη για το ύψος των οφειλομένων ενοικίων και παίρναμε απαξιωτικές απαντήσεις από τον κ. Καζάκο που φυσικά κάθε άλλο παρά απαντούσαν στο ερώτημα .
Τώρα η κατάσταση έφτασε στο και πέντε και ο κ. Καζάκος συνεχίζει να «συνδιοικεί». Η νέα διοίκηση του δήμου κατά την άποψή μας - η οποία εκφράστηκε χτες το βράδυ - έχει δύο επιλογές α) να συγκρουστεί με το ''καθεστώς'' Καζάκου, αποκαλύπτοντας στον λαό όλα τα θέματα, όλες τις υποθέσεις και τους ''φακέλλους'' του Δήμου, δηλαδή να δημοιοποιήσει τα πεπραγμένα του «καθεστώτος» Καζάκου. β) Να επιλέξει το συμβιβασμό και τη μη σύγκρουση - να ''τα βρει'' κατα το κοινώς λεγόμενο με την προηγούμενη διοίκηση. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για την «καλλικρατική» και φιλομνημονιακή πολιτική που θα εφαρμόσει η νέα δημαρχιακή αρχή ή για την διαμόρφωση ενός «νέου καθεστώτος» πρασινίζοντος χρώματος στον Δήμο. Αλλά τουλάχιστον είναι δυνατόν και εμείς θα πιέσουμε για αυτό να μην υπάρξει ξανά το σκοτάδι της εποχής Καζάκου. Όλα τα θέματα να είναι ανοιχτά προς τους δημότες. Ζητάμε λοιπόν α) να ενημερωθούν με ανακοίνωση και επιστολή οι χρήστες των δημοτικών γκαράζ για το πρόβλημα και την εξέλιξή του, β) να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, γ) να γίνει έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος της εταιρίας, δ) να γίνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει απόφαση πάνω στο θέμα. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης από κοντά και είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που ταλαιπωρείται χωρίς λόγω πληρώνοντας την αδιαφάνεια και την εξουσία των ''κολλητών'' που χαρακτήριζαν την οικονομική ζωή της πόλης μας. Γιατί άραγε θυμήθηκε τώρα ο κ. Καζάκος να νοιαστεί για τα οικονομικά του Δήμου; Τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος των πολιτών; ΄Επρεπε ήδη να έχουν ζητηθεί άμεσα οι παραιτήσεις των μελών της ΜΑΞΙΑΔΗΖ και να έχει αναδειχθεί ένα καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.
Ράνια Νενεδάκη, δημοτικός σύμβουλος ΚσΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο