Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ανακοίνωση του Κινήματος στη Πόλη σχετικά με την αποχώρηση της Ράνιας Νενεδάκη



Την Κυριακή 10/3/2019 η Ράνια Νενεδάκη, ιδρυτικό μέλος της δημοτικής μας κίνησης, δημοτικός της σύμβουλος επί σειρά ετών και υποψήφια Δήμαρχος σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, μας ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την παράταξη και την υποψηφιότητά της με τη δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ “Μαζί για την Πόλη μας, η οποία έγινε και δημοσίως γνωστή σήμερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με τη Ράνια Νενεδάκη υπήρξαν πολιτικές διαφωνίες σε διάφορα θέματα, κάποιες από τις οποίες είχαν γίνει και δημοσίως γνωστές. Ποτέ δεν δέχθηκε να τις συζητήσει σε συνέλευση, παρά την επίμονη προσπάθεια μας. Παρόλα αυτά, παρέμεινε μέλος του συντονιστικού του ΚσΠ μέχρι ένα μήνα πριν την αποχώρησή της, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ούτε υποψία αποκλεισμού της λόγω διαφωνιών. Η τωρινή της αποχώρηση, βέβαια, και η υποψηφιότητα της με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της παρούσας δημοτικής  αρχής, συνιστά ποιοτική τομή σε σχέση με τις διαφωνίες αυτές.


Αποτελεί μια  σαφή συστημική επιλογή, ατομικού δρόμου και πέρασμα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Σε εκείνο, δηλαδή, το στρατόπεδο της δημοτικής κίνησης που στηρίζεται από το κυβερνητικό κόμμα, που διαχειρίζεται το τοπικό κράτος και εφαρμόζει αντεργατικές πολιτικές, δυσχεραίνοντας συνεχόμενα τη θέση των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των κατοίκων του δήμου μας. Αποτελούν απόδειξη για αυτό τα πάνω από 200 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών φέτος, οι θάνατοι των δυο εργαζομένων στο δήμο μας, η άρνηση της δημοτικής αρχής να βγει ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το πέρασμα των 26 ακινήτων στο Υπερταμείο, βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση και την Ε.Ε., η επέμβαση των ΜΑΤ για την εκκένωση της κατάληψης στη Βίλα Ζωγράφου και ένα σωρό άλλα. Επίσης, η επιλογή αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση και με τις διακηρυκτικές αρχές της δημοτικής μας κίνησης, τη θέση της για το τοπικό κράτος και τις συστημικές παρατάξεις που το διαχειρίζονται, όπως είναι το “Μαζί για την Πόλη μας”, αλλά και με τους σκοπούς της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της απελευθέρωσης των εργαζομένων από κάθε εκμετάλλευση, αρχές που πάντα οδηγούν κάθε μας πολιτική παρέμβαση.

Έχοντας ακριβώς αυτό το τελευταίο σαν κριτήριο, καλούμε τον Ζωγραφιώτικο λαό, τη νεολαία και τους εργαζόμενους του δήμου μας να μην ταυτίσουν την συλλογικότητά μας με ατομικές επιλογές προσώπων που ανήκαν προηγούμενα σε αυτήν. Το ΚσΠ είναι μια συλλογικότητα ζωντανή, ένα δημοτικό σχήμα βασισμένο στα μέλη του και όχι στα εκάστοτε πρόσωπα. Το ΚσΠ ήταν, είναι και θα είναι με την άλλη πλευρά, σε πείσμα πολλών που θα ήθελαν ακόμα και τη μη ύπαρξή του.

Το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου ενημερώνει, τέλος, το ζωγραφιώτικο λαό ότι η Ράνια Νενεδάκη δεν αποτελεί πλέον μέλος μας για όλους τους παραπάνω λόγους, μετά από απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση των μελών μας στις 19/3/2019 εγκρίνοντας και την παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας της δημοτικής μας κίνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο