Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Κάλεσμα του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου

Κάλεσμα του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου για την πολιτική συστράτευση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κινήματος της αντικαπιταλιστικής και μαχόμενης αριστεράς της γειτονιάς μας.

-Για την αναγκαία και επιτακτική πολιτική συστράτευση, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές,
-Προς  το λαό ,προς τους εργαζόμενους , τους νέους , και τους ανέργους.

Βρισκόμαστε μέσα στην δίνη της μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης (από τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και μετά).
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει μια σειρά σκληρών μέτρων εις βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, δίνοντας συνεχώς τα διαπιστευτήρια της στην ΕΕ και τους υπόλοιπους πολιτικούς εκφραστές του κεφαλαίου. Όλες οι υποσχέσεις για βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας αποτελούν μία άλλη εκδοχή των προεκλογικών δεσμεύσεων που κάθε φορά καταρρίπτονται από την επόμενη των εκλογών.
Στην τοπική «αυτοδιοίκηση» η εκάστοτε δημοτική αρχή σκληραίνει τον επιχειρηματικό της ρόλο σαν ρυθμιστής της ανάπτυξης των ντόπιων επιχειρηματιών και εργολάβων. Ενώ τα δημοτικά τέλη αυξάνονται, παιδιά μένουν εκτός δημοτικών σταθμών, οι υπηρεσίες προς του δημότες παραπαίουν, τα οχτάμηνα του ΟΑΕΔ αποτελούν κανόνα για την εργασία στον δήμο.
Το Κίνημα στην Πόλη από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα αποτελεί γέννημα των κοινωνικών αντιστάσεων στη γειτονιά του Ζωγράφου. Από τους αγώνες ενάντια στην τσιμεντοποίηση της Βίλας Ζωγράφου  το 2007 μέχρι τις πρόσφατες κινητοποιήσεις για τους δύο αδικοχαμένους εργαζόμενους – θύματα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια να αποκτήσουν φωνή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι οι μετανάστες και κάθε καταπιεσμένο κομμάτι που ζει στην πόλη μας.
Κόντρα στα κεντρικά και τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα, κόντρα στις όποιες καλλιεργούμενες αυταπάτες, το μαζικό κίνημα είναι η μία και μόνη διέξοδος για να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας!
Γνωρίζουμε ότι για τη μαζική επανεμφάνιση του κόσμου του αγώνα χρειάζεται σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, η συσπείρωση ευρύτερου δυναμικού αγωνιστών και αγωνιστριών που δίνουν τη μάχη καθημερινά στη γειτονιά, με πολλούς από τους οποίους έχουμε βρεθεί κατά καιρούς στην ίδια γραμμή.
Γνωρίζουμε όμως ακόμα ότι για τη λειτουργία και τη συνειδητή στήριξη μιας ριζοσπαστικής αριστερής συλλογικότητας, πόσο μάλλον για μία αντικαπιταλιστική - αντισυνδιαχειριστική  κίνηση πόλης όπως είναι το ΚσΠ, απαιτείται μία ξεκάθαρη και εκ των πραγμάτων αποτελεσματική πρόταση πάλης. Χρειάζεται συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, χρειάζεται προγραμματική συμφωνία για οποιαδήποτε επιτυχημένη και αποτελεσματική συνεργασία και συμπόρευση, έξω από λογικές συγκολλήσεων χωρίς αρχές που τελικά θα αποτυγχάνουν να εξυπηρετήσουν τους κινηματικούς στόχους και θα καταλήγουν να εμφανίζονται απλά σαν όμοιοι των διαχειριστών της υπάρχουσας κατάστασης.
Στην γειτονιά μας μας υπάρχουν οι όροι να συστρατευτούμε με το αναγκαίο πολιτικό δυναμικό στη βάση συγκεκριμένων αρχών και πολιτικών κατευθύνσεων όπως είναι:
   ü  Κατάργηση του Καλλικράτη του Κλεισθένη , των Μνημονίων των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και ολων των αντεργατικών μέτρων
   ü  Μονομερής διαγραφή του χρέους, κανένα χρέος στους τοπικούς δήμους στις πλάτες των εργαζομένων.
   ü  Κατάργηση των ΕΣΠΑ, των ελαστικών μορφών απασχόλησης και  υπεράσπιση των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη και κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα
   ü  Υπεράσπιση των δημόσιων ελεύθερων χώρων. Όχι στην  εμπορευματοποίησή τους. Καμιά λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με ανταποδοτικά κριτήρια. Δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στο Ωδείο, στους χώρους άθλησης και πολιτισμού,κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Μόνιμοι διορισμοί για την ποιοτική κάλυψη των αναγκών του λαού.
   ü   Καμιά ιδιωτικοποίηση οργανισμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ). Όχι στα φαραωνικά έργα του κεφαλαίου στη θέση των χώρων υψηλού πρασίνου. Κατάργηση της ΜΑΞΙΑΔΗΖ, «δούρειου ίππου» των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων. Η βίλα Ζωγράφου στο λαό, ουτε ευρώ στην οικογένεια των τσιφλικάδων Ζωγράφου,
   ü  Ανατροπή της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της.
   ü  Ρήξη και  έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ
Το Κίνημα στην Πόλη καλεί δημόσια και βασιζόμενο σε πολιτικές αρχές στις γραμμές του, τις συλλογικότητες της γειτονιάς με τις οποίες έχει κοινή δράση όλα αυτά τα χρόνια, τους ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες που έχουν ανάγκη τη συλλογική δράση με γνώμονα την ανασυγκρότηση του κινήματος, για να συντριβεί η αντεργατική πολιτική, για το συμφερον και τις ανάγκες του Λαου και των πληττόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Για να θεμελιωθεί επιτέλους η προοπτική πάνω σε ένα μαχόμενο κίνημα και σε μια αριστερά της ανατροπής και όχι στις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές, που-όταν επικαλούνται την αριστερά- δυσφημούν και την ιστορία των αγώνων της και την απεραντοσύνη των σκοπών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο