Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Οικονομικός απολογισμός Δήμου Ζωγράφου: Μια εναλλακτική Χριστουγεννιάτικη ιστορία που δεν μας αφορά

Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι,
 κηρύττουν την λιτότητα
Μπ. Μπρέχτ

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: Στο πλαίσιο του Καλλικράτη και του Κλεισθένη, των μνημονίων αλλά και του μεταμνημονιακού βάλτου στον οποίο καλούμαστε να ζήσουμε, καμία διαχείριση των οικονομικών του δήμου δεν θα είναι ποτέ επιτυχημένη. Το μόνο που θα πράττει θα είναι η διαχείριση της μιζέριας και της φτώχειας (και άρα η αποδοχή τους σαν κανονική και αναγκαία συνθήκη) και την οριακή λειτουργία των δομών του δήμου, ώστε ίσα-ίσα να λειτουργούν οι υπηρεσίες...
Αν η «αριστερή αρχή» του δήμου μας είναι περήφανη για την οικονομική πολιτική που ασκεί, ας νιώσει περήφανη που με αυτή επί σειρά ετών συμφωνεί η μείζον αντιπολίτευση της δεξιάς, οι πολιτικοί απόγονοι του Καζάκου, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ή τουλάχιστον ας νιώσει ικανοποίηση που η ΕΕ και η «θεσμοί» εγκρίνουν τους προϋπολογισμούς που καταθέτει.
Μπορεί στην σκηνή της προεκλογικής περιόδου να στήνεται δήθεν η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, όμως-όταν τα φώτα σβήσουν-θα δούμε πράγματα και θαύματα στην γειτονιά μας. Ας γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τον Κλεισθένη για την διοίκηση του δήμου θα πρέπει κάποιες παρατάξεις να τα βρουν, να μοιράσουν θέσεις διοίκησης και να δημιουργήσουν πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο, γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει διοίκηση!
Στον δήμο μας, λοιπόν, με δύο νεκρούς εργαζόμενους τα χρήματα για τον γιατρό υπηρεσίας όχι μόνο δεν αξιοποιούνται στο έπακρο αλλά με τον φετινό προϋπολογισμό μειώνονται, 200 παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών λόγω έλλειψης υποδομών, 26 ακίνητα παραχωρούνται στο υπερταμείο με την κάλυψη της κυβέρνησης και του δήμου, οι γονείς των παιδιών πληρώνουν υψηλά δίδακτρα για να μάθουν ένα μουσικό όργανο στο Δημοτικό Ωδείο ή για να μπορούν να κολυμπήσουν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, που επί έξη μήνες παρέμενε κλειστό!!
Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Εμείς αναρωτιόμαστε:
Γιατί θα πρέπει οι δημότες του Ζωγράφου να κάνουμε απολογισμό των οικονομικών πεπραγμένων του δήμου; Θα ήταν σαν να αξιολογούμε πόσο καλοί ήταν οι ληστές μας. Αν αυτό ακούγεται «ακραίο» για μερικούς, ας σκεφτούμε πώς το σύνολο των ιδίων εσόδων του δήμου για το 2019 θα είναι 10.615.974€. Από αυτά τα 4.595.000 περίπου προέρχονται από δημοτικά τέλη και δικαιώματα και 2.968.000 περίπου από το νεκροταφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο