Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Όταν η μέρα του περιβάλλοντος γίνεται μέρα στρατού και τσάμπα εργασίας!


Το είδαμε και αυτό! Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμος Ζωγράφου συνεργάστηκε με τις διοικήσεις των στατοπέδων που βρίσκονται στην περιοχή του Γουδή (στρατόπεδο Βαρύτη, Στρατηγού Ν. Ζορμπά) γι α να καθαρίσουνε όλοι μαζί το Πάρκο Γουδή. Όλα αυτά με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος που έγινε ημέρα τσάμπα εργασίας και εκμετάλλευσης με την ανοχή των στρατοπέδων και του ΓΕΣ!
Για εμάς η κίνηση αυτή είναι πολλαπλά προκλητική!
Κατ’ αρχάς αποτελεί μία κυνική επιβεβαίωση από μεριάς Καφατσάκη, της καταστροφικής πολιτικής της δημοτικής αρχής σε ότι αφορά το θέμα της καθαριότητας. Την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαγγέλει την θεσμοθέτηση του Πάρκου, η δημοτική αρχή του Ζωγράφου ως τοπικός της εταίρος, πανυγηρίζει (!) γιατί χρησιμοποίησε τους φαντάρους ως άμισθους σκλάβους για να υποκαταστήσει τα μόνιμα πλέον κενά του δήμου στην καθαριότητα .

Η διοίκηση του δήμου ακολουθεί και εφαρμόζει  πιστά  την πάγια πλέον μνημονιακή πολιτική κυβερνήσεων και «θεσμών» για την αυτοδιοίκηση, που δεν είναι άλλη από  την πολιτική της υποστελέχωσης, της ελαστικής εργασίας και της υποχρηματοδότησης. Εδώ και αρκετό καιρό τα μόνιμα κενά σε προσωπικό δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε και αναμένεται με κανένα τρόπο να συμπληρωθούν, ενώ παράλληλα για το υπάρχον προσωπικό δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας για τα οποία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στο παρελθόν είχαν απεργήσει. Θυμίζουμε ότι μόνο την τελευταία χρονιά στον δήμο Ζωγράφου έχουν σημειωθεί 2 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στον τομέα της καθαριότητας , γεγονός το οποίο καταδεικνύει τόσο τα προβλήματα υποστελέχωσης όσο και την τραγική-δολοφονική αμέλεια της δημοτικής αρχής για τα ζητήματα της ασφάλειας των εργαζομένων και του επιπέδου υγιεινής και διαβίωσης των δημοτών της.
Επιπλέον δίνει μία αρκετά παραστατική εικόνα της προκλητικής σχέσης του στρατού με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα την αρχή του δήμου μας. Η συνεργασία του δήμου με τον στρατό, που δίνει άλλοθι στον πολεμικό του ρόλο παρουσιάζοντάς τον σαν έναν ακόμα κοινωνικό φορέα αλληλεγγύης, μετράει ήδη αρκετά χρόνια! Από την ανάθεση των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων του δήμου στην Ραφήνα, απευθείας στο στρατό για να τις λειτουργήσει σαν camp για τους πρόσφυγες μετανάστες, μέχρι το παραπάνω περιστατικό η πολιτική αυτή είναι πρόδηλη. Ταυτόχρονα φαίνεται η «ανταποδοτικότητα» της σχέσης αυτής καθώς μαθαίνουμε ότι στο νέο πάρκο ο στρατός δεν θα πειραχτεί και τα διάφορα άχρηστα στρατόπεδα που υπάρχουν θα μείνουν ως έχουν.
Ως  Κινημα στην Πολη καλούμε τους πολίτες του δήμου να καταδικάσουν την συνεργασία αυτή και να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στους συμπολίτες μας φαντάρους. Καλούμε τους φαντάρους της περιοχής σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια τοπικού και κεντρικού κράτους και σε ότι αυτά μας επιφυλάσσουν .  Είναι φαντάροι – πολίτες με στολή και οφείλουν να διεκδικούν τα δικaιώματα τους. Να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά κόντρα σε διοίκηση, ιεραρχία και δημάρχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο