Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ

Η δημοτική αρχή συνεχίζει με την πολιτική της να αποδεικνύει ότι δεν την ενδιαφέρει η άσκηση πολιτικής που θα βελτιώσει πρακτικά τη ζωή των δημοτών αλλά μόνο η διενέργεια φιεστών. Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε η απόφαση η μετονομασία του κλειστού γυμναστηρίου στα Ιλίσια σε Αντώνης Φώτσης να συνοδευτεί από μία εκδήλωση αξίας 18.000 εύρω.


Ως ΚσΠ θεωρούμε ότι συστατικό στοιχείο της ζωής των εργαζομένων στο σύγχρονο κόσμο πρέπει να αποτελεί ο αθλητισμός, όχι με την έννοια του εμπορεύματος που πουλιέται για εκατομμύρια, και πίσω από το οποίο συντάσσονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλλά με την έννοια του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, ο οποίος χτίζει χαρακτήρες, διδάσκει τη συνεργασία και μας μαθαίνει να διατηρούμαστε σε μια καλή φυσική κατάσταση. 

Αυτό προϋποθέτει τη δημιουργία και τη συντήρηση υψηλής ποιότητας και ασφαλών υποδομών, αναλώσιμων καθώς και την πρόσληψη προσωπικού εκπαιδευμένου που θα καθοδηγεί τους αθλούμενους. Αντί για όλα αυτά η δημοτική αρχή επιλέγει να δαπανήσει ένα αξίολογο ποσό σε μια φιέστα που θα συνεισφέρει μόνο στην προβολή της δημάρχου και της δημοτικής αρχής.
Ένας από τους λόγος που θα μετονομαστεί το κλειστό των ιλισίων σε Αντώνης Φώτσης είναι ότι ο Αντώνης Φώτσης επέλεξε σε μια ηλικία που θα μπορούσε ακόμα να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, να ενισχύσει το ερασιτεχνικό σωματείο της γειτονιάς του. Θεωρούμε ότι η διενέργεια της φίεστας από τη δημοτική αρχή δε συνάδει με αυτή την επιλογή του, δε συναδεί με μια λογική προώθησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη γειτονιά μας.

Για ολούς αυτούς τους λόγους σαν κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου καταψηφίσαμε τη φιέστα της δημάρχου, σε συνέχεια με την παρέμβαση μας για το κολυμβητήριο και για τον αθλητισμό στη γειτονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο