Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου του Κινήματος στην Πόλη στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11/7/2017

Με τη σημερινή εισήγηση της δημοτικής αρχής γίνεται φανερό ότι ο αγώνας των εργαζόμενων στους δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά έφερε κάποια πρώτα αποτελέσματα. Αποτελεί μια ρωγμή στην στάση της Κυβέρνησης που έπαιζε το κρυφτούλι πίσω από τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την στάση της οποίας ακολουθούσαν κατά πόδας πολλές από τις διοικήσεις των Δήμων συμπεριλαμβανομένης και της διοίκησης του Δήμου μας.  Είναι μια ρωγμή σε αυτά που μας παρουσίαζαν ως σιδερένιους νόμους των μνημονίων.
Εύκολο είναι για την δημοτική αρχή του Δήμου μας να επικαλεστεί το τελευταίο ψήφισμα που κατέθεσε5μετά την πίεση που δέχθηκε από την δυναμική και μαζική απεργία των εργαζομένων, με το οποίο υιοθετούσε την άποψη για άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως και την καταδίκη οποιασδήποτε προσπάθειας να περάσει ο τομέας της καθαριότητας στον ιδιωτικό τομέα. Θα ήταν όμως αφελές να θεωρήσουμε ειλικρινή αυτή τη στάση από μέρους της δημοτικής αρχής Ζωγράφου , αφού μόλις μία εβδομάδα πριν στις 7/6 απέρριψε μετά βδελυγμίας ψήφισμα που κατέθεσε η ΛαΪκή Συσπείρωση Ζωγράφου μην θελοντας να καταδικασει τις πρακτικές του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Κυβέρνησης, ψήφισμα το οποίο στηρίχτηκε  και από το Κίνημα στην Πόλη που με κάθε ευκαιρία τονίζει την απαίτησή του για να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις και στην καθαριότητα και στις άλλες  υπηρεσίες σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και να σταματήσει το γαϊτανάκι για την εκμετάλλευση των ανθρώπων πάνω στο φάσμα της ανεργίας, που μέσω και των δήμων, προωθούν τα σχέδια για την επέκταση της φτηνής, προσωρινής, ελαστικής εργασίας, για τη γενίκευσης της επισφάλειας και της ομηρίας των εργαζόμενων. Ας θυμίσουμε σε όσους έχουν κοντή μνήμη ότι η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου με εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κατέθεσε σε εκείνη την περιβόητη συνεδρίαση ψήφισμα εκ διαμέτρου αντίθετο με το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης ¨ερμηνεύοντας¨ κατά πως ήθελε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Μία εβδομάδα μετά, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον δικό της  εισηγητή ( έδειξε το δήθεν φιλεργατικό της πρόσωπο). Ας θυμίσουμε επίσης και στους εκπροσώπους άλλων δημοτικών κινήσεων όπως της κίνησης ¨Ζωγράφου Μπροστά¨ και ¨Ζωγράφου Αύριο¨                      ότι με την ίδια ευκολία ήθελαν να εγκρίνουν και τα δύο ψηφίσματα παρά την αντίθετη πολιτική τους κατεύθυνση!!!!
Δεν άντεξε όμως η Διοίκηση του Δήμου μας για πολύ με το φιλεργατικό προσωπείο της. Λίγες ημέρες μετά το ομόφωνό ψήφισμα με το οποίο ζητούσε μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων μόνο της καθαριότητας  σε αορίστου, σύρθηκε πίσω από την Κυβέρνηση που εξήγγειλε  για να κλείσει την απεργία μόλις 2.500 θέσεις εργασίας και μόνο στην καθαριότητα, όταν οι απολυμένοι το Μάρτη θα είναι γύρω στις 10.000 και όταν ήδη οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία όλων των δημοτικών υπηρεσιών απαιτούν πολλές παραπάνω προσλήψεις. Η Δημοτική Αρχή μετά τις υποκριτικές κορώνες της για το δίκαιο των εργαζομένων λίγες ημέρες μετά με τις ανακοινώσεις όπως την κορυφαία ανακοίνωση της Δημάρχου στις 28.6.2017 ενοχοποιουσε τους εργαζόμενους με τον χειρότερο τρόπο για την δυσοσμία των σκουπιδιών, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και δηλώνοντας αποφασισμένη να γίνει η πόλη λαμπερή και καθαρή όπως πρώτα. Τόσο αποφασισμένη μέχρι θανάτου.
Είναι η ίδια δημοτική αρχή που μετά την απεργία των ΜΑΠ πριν λίγους μήνες κατηγορούσε τους εργαζόμενους ότι αντί να τα χρησιμοποιούν στην εργασία τους τα παίρνανε στα ¨εξοχικά¨ τους!!!!  Αυτή η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί σαν καραμέλα την ατομική ευθύνη ξεχνώντας ότι η διαφθορά της εξουσίας των αστοκοτζαμπάσικων εθελοδουλικών  Κυβερνήσεω αλα μπρατσετο με τους τοπικούς άρχοντες εξανδραποδίζουν τον πολίτη και αποσαρθρώνουν την κοινωνία».
Αυτές οι δημοτικές αρχές βάζουν πλάτη σε αυτές τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν όλη την κοινωνία και δεν αφορούν μόνο τα εργασιακά, αλλά και το στόχο τους να μην καλύπτονται οι ανάγκες, να υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες και  να περάσουν σταδιακά στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου. Για αυτό το σκοπό  επιστρατεύθηκαν και σε αυτή την απεργηία ΜΜΕ, τα αστικά κόμματα, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η αστυνομία, προκειμένου να κτυπήσουν και να διαβάλλουν τον αγώνα ως δήθεν πληγή στον τουρισμό, άδικο απέναντι στους υπόλοιπους άνεργους που δεν έχουν δουλειά και τους «πολίτες» που πνίγει η βρώμα των σκουπιδιών.
Η βρώμα της πολιτικής τους δεν κάνει μόνο το μεροκάματο ξεροκόμματο αλλά οδηγεί στον εγκληματικό θάνατο τους εργάτες. Δύο εργάτες στην καθαριότητα νεκροί,  μόλις λίγες μέρες μετά  από μια απεργία που θα ήταν νικηφόρα αν δεν την χτυπούσαν λυσσαλέα Κυβέρνηση ΜΜΕ αστικά κόμματα Διοικήσεις του τοπικού κράτους  και εργοδοτικά  σωματεία.  Η δική μας Ντανιέλα Πραιλορέντζου, κάνοντας  διπλοβάρδια εν μέσω καύσωνα, και  45χρονος συμβασιούχος του Δήμου Θεσσαλονίκης εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Δεν είναι η νίκη που θα θέλαμε, γιατί πρόκειται μεν για ματαίωση της πρόωρης, ξαφνικής και άδικης απόλυσης,  ονο ομως για ολιγόμηνη παραμονή στη δουλειά με παράταση των συμβάσεων. Ο απεργιακός αγώνας των εργαζόμενων ανέδειξε την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλεια για ολους τους εργαζομενους ολων των υπηρεσιων, αλλά και των κατοίκων που υπερασπίζονται την ποιοτική κάλυψη όλων των δημόσιων  υπηρεσιών, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και όχι με μπαλώματα, ευκαιριακές και τσάτρα πάτρα μεθόδους.
Είναι φανερό ότι η μεθόδευση της κυβέρνησης μοιάζει με των αδίστακτων  εργοδοτών που πετούν τους εργαζόμενους σαν στημένες λεμονόκουπες.
Η δημοτική αρχή διαχειρίζεται και υλοποιεί  μια αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική και φέρνει την κυβερνητική απόφαση με την ορολογία «σύμφωνα με τις εξαιρετικές προϋποθέσεις», μη τυχόν και κακομάθουμε.
Ως Κίνημα στην Πόλη  δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους, που δεν έχει τελειώσει ακόμα, για το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Αυτό είναι το δίκαιο. Για να μην περάσουν σήμερα οι απολύσεις των τωρινών συμβασιούχων, σε λίγο καιρό των «κοινωφελών» και στη συνέχεια των επόμενων συμβασιούχων. Για να μην μας ξεγελούν ότι δήθεν είναι κοινωνική δικαιοσύνη να ανακυκλώνουν και να «ξεγελούν» την ανεργία. 
Ο αγώνας των εργαζόμενων των δήμων και όλων όσων πλήττονται από τα μνημόνια και τα μέτρα κυβερνήσεων, Ε.Ε., ΔΝΤ και εργοδοτών πρέπει να συνεχιστεί και να νικήσει.
Γιατί η δική τους νίκη, θα είναι νίκη όλης της κοινωνίας ενάντια στα σχέδια να μετατρέψουν όλους μας σε φτηνό-αναλώσιμο υλικό και να περάσουν όλες οι υπηρεσίες στη κερδοσκοπία της οικονομικής ολιγαρχίας.
Η υπεράσπιση της σταθερής δουλειάς και των δημόσιων αγαθών είναι υπόθεση όλων μας για :
     ·        Να μην περάσει καμία απόλυση ούτε τώρα ούτε μετά. Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος.
    ·        Κατάργηση κάθε μορφής προσωρινής και ελαστικής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
   ·        Ίση αμοιβή για ίση εργασία.
   ·        Μαζικές μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και της κοινωνίας.
  ·        Καμία ιδιωτικοποίηση έμμεση ή άμεση για δήμους στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην εκχώρηση των δημόσιων υπηρεσιών στην κερδοσκοπία των εταιρειών.

Για το συγκεκριμένο ερώτημα της επέκτασης των συμβάσεων των 52 εργαζομένων  , λέμε ΝΑΙ και επαυξάνουμε λέγοντας όχι μόνο μέχρι 31/3, αλλά μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.
Παράλληλα δηλώνουμε ότι θεωρούμε απαράδεκτα να γράφονται στην εισήγηση : -  χωρίς να μεταβληθεί η σχέση εργασίας τους (εννοώντας προς το καλύτερο), - δεν θα προσμετρηθεί η προυπηρεσία τους για την ειδική βαθμολόγηση λόγω εμπειρίας και - την αίρεση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ. Επισημάνσεις που δείχνουν το άγχος της κυβέρνησης και των δήμων κάτω από την πίεση του αγώνα, να κλείσουν το θέμα, αλλά αποδεχόμενοι τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Για το Κινημα στην Πολη
Η δημοτικη συμβουλος
Ελενη Μπαρμπαλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο