Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

10 λόγοι για να ψηφίσει κάποιος ή κάποια Κίνημα στην Πόλη



  1. Γιατί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εκπρόσωποι του Κινήματος στην Πόλη αντιπάλευαν και αντιπαλεύουν ξεκάθαρα και αποφασιστικά τις αποφάσεις για οικοδόμηση ελεύθερων χώρων, για επιπλέον φορολογία στους δημότες, για μεγαλύτερα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Θα παλεύουν ενάντια στον Δήμο Επιχείρηση, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
  2. Μαζί και μέσα από τις κινητοποιήσεις των δημοτών, μαχητικό μέρος και εμείς των επιτροπών κατοίκων ή όποιας άλλης μορφής συμμετοχής και δράσης των ίδιων των κατοίκων του Δήμου μας, θα παλέψουμε για μια άλλη πόλη… 
  3. Γιατί δεν είχαμε και δε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα λεγόμενα «τοπικά συμφέροντα», αυτά των εργολάβων, των αναδόχων, των ημετέρων…
  4. Δεν πιστεύουμε στους σωτήρες, στους «απρόσωπους» εκπροσώπους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους. Για μας οι θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι θέσεις «εργασίας» που διατίθενται στα κινήματα των πολιτών, στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτό και θα εναλλάσσουμε τους εκπροσώπους μας σε αυτό.
  5. Οι υποψήφιοί μας δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής, ούτε επιχειρηματίες που προσβλέπουν σε κάποιο όφελος. Είναι απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι… είναι άνθρωποι των κινημάτων
  6. Είμαστε ένα ανεξάρτητο, ενωτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό σχήμα της γειτονιάς. Η πολιτική του Κινήματος στην Πόλη διαμορφώνεται συλλογικά, δημοκρατικά μέσα από τις συνελεύσεις του, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα όλα τα μέλη του.
  7. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους νέους να μην κλείσουν τα μάτια τους και να πιστέψουν στην δυνατότητα της νίκης. Τα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα για μετά τις εκλογές έχουν εξαγγελθεί ήδη. Ο εκβιασμός της κυβέρνησης, η άθλια συνενοχή των καναλιών και των εφημερίδων, τα τελευταία φιλοδωρήματα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους δεν μπορούν να κρύψουν τον πανικό τους απέναντι στη λαϊκή οργή που αργά ή γρήγορα θα εκφραστεί
  8. Εμείς θα «σηκώσουμε το γάντι» απέναντι στην απειλή του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. Και θα καλέσουμε το λαό του Ζωγράφου να καταδικάσει όχι μόνο το μνημόνιο και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής όποιο όνομα και αν έχει!
  9. Ενώ η ΕΕ και το ΔΝΤ μας υπόσχονται μια «μνημονιακή» πολιτική χωρίς τέλος, εμείς πιστεύουμε ότι απέναντι στη φτώχεια και την καταλήστευση του λαού, η μόνη διέξοδος είναι «να γίνει της Γαλλίας».
  10. Για εμάς οι εκλογές δεν είναι η αρχή και το τέλος της πολιτικής μας δράσης στην γειτονιά. Είναι μια μόνο στιγμή στην καθημερινή προσπάθεια.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο