Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Κινήματος στην Πόλη για τον δεύτερο γύρο

Στις 7 Νοέμβρη, το Κίνημα στην Πόλη κατέγραψε εκλογική επιτυχία καθώς 1300 δημότες του Ζωγράφου  στήριξαν την τετραετή μας συνέπεια στους κοινωνικούς αγώνες στην πόλη μας, με αποτέλεσμα να λάβουμε ποσοστό 5,01% και να ανανεώσουμε την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο εκλέγοντας την Ράνια Νενεδάκη. Το Κίνημα στην Πόλη ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν, αγωνίστηκαν και συμπορεύτηκαν σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη. Μια εκλογική μάχη κατά την οποία η δημοτική μας κίνηση έγινε στόχος από ύποπτους κύκλους με το κάψιμο του προεκλογικού περιπτέρου μας στα Ιλίσια. Ακόμη πιο προκλητικά δέχτηκε δημόσια σε ομιλίες και κείμενα έμμεσα απειλές από πλευράς του κ. Δημάρχου. Όχι τυχαία προφανώς, την Κυριακή των εκλογών, ο δήμος δεν προμήθευσε επαρκώς με ψηφοδέλτια του Κινήματος στην Πόλη τα εκλογικά κέντρα. Όμως η επιτυχία του Κινήματος στην Πόλη απέδειξε ότι η δράση μας έχει πιάσει τόπο και είναι η πιο ηχηρή απάντηση! 
Κατά την προεκλογική μάχη το Κίνημα στην Πόλη ανέδειξε ως κεντρικό πολιτικό ζήτημα την καταδίκη της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, των αντεργατικών μέτρων, του σχεδίου Καλλικράτης, του μνημονίου και της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΝΔ που επιθυμεί πολιτική μνημονίου χωρίς «μνημόνιο», του ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα, ανέδειξε προεκλογικά σε σημαντικό πολιτικό ζήτημα την ανάγκη για μια άλλη πόλη. Για αυτό το λόγο, η ενίσχυση του Κινήματος στην Πόλη δεν είναι μια απλή στήριξη σε ένα τυχαίο ψηφοδέλτιο, αλλά μια απαίτηση να πάνε «αλλιώς» τα πράγματα.
Όπως έχουμε αποδείξει, η έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο είναι στη διάθεση των αγωνιζόμενων κατοίκων, αλλά και για τον κάθε πολίτη, και αποτελεί μια σημαντική βάση για την ενίσχυση και την έκφραση των κινημάτων της περιοχής. Την Κυριακή 14/11 διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών στο Δήμο. Σε αυτό το γύρο δεν υπάρχουν ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί. Τόσο η πολιτική του κ. Καζάκου όσο και η πολιτική του κ. Καλλίρη δε διαφέρουν ουσιαστικά. Ο κ. Καζάκος είναι ο γνωστός εκφραστής της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που ονειρεύεται παντού τσιμέντο. Ο κ.Καλλίρης δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, αλλά επιπλέον είναι ο κύριος εκφραστής του Καλλικράτη και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Για εμάς στον δεύτερο γύρο δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Συνεπώς, δεν νοείται υποστήριξη σε κανέναν από τους δύο υποψήφιους ως εκφραστές της ίδιας πολιτικής του Μνημονίου-Καλλικράτη. Εχουμε εμπιστοσύνη στον λαό του Ζωγράφου και πιστεύουμε πως αυτός γνωρίζει πως να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση.
Δηλώνουμε όμως παρόντες στον τρίτο γύρο, των κοινωνικών αγώνων. Είμαστε η ενωτική δημοτική κίνηση τηςριζοσπαστικής αριστεράς στου Ζωγράφου και αγωνιζόμαστε για την κοινή δράση όλης της αριστεράς.  Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να συμμετάσχει μαζικά και μαχητικά στις μεγάλες κοινωνικές μάχες της εποχής μας και να απαντήσει δυναμικά στην νέα επίθεση που θα δεχθούν τα δικαιώματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο