Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί πρέπει να αποτύχει η νέα δημοτική αρχή και να ανατραπεί η πολιτική της


Τα χρόνια που έρχονται δεν θα δεις καθαρότερους δρόμους, ούτε καλύτερες υπηρεσίες. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής δεν είναι η καθαριότητα στον Δήμο μας, ούτε η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στου Ζωγράφου. Στόχος της, σε συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ, είναι να στρώσει κόκκινο χαλί στους επιχειρηματίες και το κεφάλαιο πάνω από τα κορμιά των εργαζομένων, της νεολαίας και των μεταναστών.

Η διοίκηση Θώδα θα διοικήσει στα πλαίσια του Κλεισθένη, των μνημονιακών νόμων και των αιματοβαμμένων πλεονασμάτων. Θα τελειώσει το ξεπούλημα των 26 ακινήτων του Δήμου Ζωγράφου, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, θα προωθήσει την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των δημοτικών εργαζομένων, κάνοντας, παράλληλα, πλάτες στους ντόπιους επιχειρηματίες καθώς και τη λεηλασία της φύσης (βλέπε Υμηττό) στο βωμό του κέρδους.

Ενώ η διοίκηση Θώδα θα εφαρμόζει όλα αυτά, οι καλόπιστοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ θα μας πουλάνε δήθεν αντιπολίτευση. Στην πραγματικότητα, όμως, όλοι μαζί θα ψηφίζουν τα κρίσιμα θέματα στα δημοτικά συμβούλια (προϋπολογισμοί, ιδιωτικοποιήσεις κλπ), όπως τα ψήφιζαν και κατά την περίοδο της διοίκησης Καφατσάκη. Δεν ξεχνάμε τη διοίκηση Καφατσάκη. Τη διοίκηση που πρωτοστάτησε στο ξεπούλημα των 26 ακίνητων, που κατά τη θητεία της ο δήμος Ζωγράφου είχε τη θλιβερή πρωτιά να έχει δύο νεκρούς εργαζόμενους και που ολοκλήρωσε το έργο Καζάκου όσον αφορά τη βίλα Ζωγράφου. Μια διοίκηση σε οργανική συνέχεια τόσο με τις προηγούμενες όσο και με την τωρινή διοίκηση.

Όσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ καθώς και των υπολοίπων δεξιών παρατάξεων δεν έχουμε να πούμε κάτι, αρκεί ότι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν ούτε ένα μήνα για να προσχωρήσουν στη διοικούσα παράταξη, όπως φάνηκε από τη σύμπραξη των παρατάξεων Θώδα-Γιαννακόπουλου-Παπακωνσταντίνου.

Απέναντι σε όλα αυτά δεν μπορεί να σταθεί ούτε μία άλλου τύπου θεσμική διαχείριση, ούτε ένα κίνημα διαμαρτυρίας. Σήμερα είναι δυνατόν να επιβάλλουμε τα δικά μας συμφέροντα σε σύγκρουση με τους κυρίαρχους θεσμούς και τους εκπροσώπους τους. Δεν περιμένουμε αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια για να κερδίσουμε το δίκιο μας. Τα δημοτικά συμβούλια άλλωστε είναι πλέον πιο διακοσμητικά παρά ποτέ και όλη η εξουσία μεταβιβάζεται στις μη εκλεγμένες αλλά ορισμένες επιτροπές.

Να δημιουργήσουμε τα όργανα λαϊκής επιβολής των αναγκών και των δικαιωμάτων μας μέσα από την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, να μπούμε μπροστά στις επενδυτικές «μπουλντόζες» που έρχονται. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι του Ζωγράφου, αν θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, καλούνται να αγωνιστούν γι’ αυτό και να αποτελέσουν ένα θεμέλιο αγώνα, όχι μόνο στου Ζωγράφου αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Να ηττηθεί η νέα δημοτική αρχή για να κερδίσει η θιγόμενη πλειοψηφία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο