Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

"Με το χρώμα των αγώνων ζωγραφίζουμε μια άλλη πόλη": Η προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στην Πόλη (photos+videos)


Με μεγάλη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Τερζάκη στα Άνω Ιλίσια η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, με ομιλητές τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκου και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο με την Αντ. Ανατροπή στην Αττική, Τάκη Αθανασόπουλο. Την εκδήλωση συντόνισε η συντρόφισσα Βάσια Χριστοδούλου.


Τη συζήτηση άνοιξε ο Παναγιώτης Νίκου, με μια συνολική τοποθέτηση ιστορικά για την κρίση και το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, την κυβερνητική πολιτική, τις επιθετικές διαθέσεις του κεφαλαίου και τα αδιέξοδα των προτάσεων της λοιπής αριστεράς, καταλήγοντας στην ανάγκη ψήφου ανταρσίας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως εκ τούτου) στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Στη συνέχεια, παρουσίασε την πραγματικότητα του δήμου Ζωγράφου, ρίχνοντας βολές στη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ για όσα απασχόλησαν τη γειτονιά την τελευταία 5ετία (2 νεκροί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, 300 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εκκένωση Βίλας με ΜΑΤ, 26 ακίνητα στο Υπερταμείο, δυσλειτουργία κολυμβητηρίου κ.α.), αναδεικνύοντας τις ευρύτερες συναινέσεις που θα χρειαστούν με τις λοιπές αντιπολιτευόμενες συστημικές δυνάμεις στα πλαίσια του Κλεισθένη και τις εναλλακτικές αριστερής διαχείρισης, τόσο από μεριάς της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και από μεριάς της Ανυπότακτης Πόλης.


Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Τάκης Αθανασόπουλος, ο οποίος, αναφέρθηκε στην ιστορία των αγώνων του τόπου μας και την ανάγκη να πιαστεί το νήμα αυτών στο σύγχρονο δυσμενές σκηνικό που διαμορφώνεται, τόσο εδώ όσο και παγκοσμίως. Αντίστοιχα με τον Παναγιώτη Νίκου, αναφέρθηκε στα ζητήματα της επιθετικής επέκτασης του Κεφαλαίου στην Αττική και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε σε αυτό την τελευταία πενταετία η Ρένα Δούρου και η διοικούσα παράταξη ΣΥΡΙΖΑ, σε ευθεία συνέχεια των προκατόχων της, αλλά και το τι θα ακολουθήσει ανεξαρτήτως επίδοξου ταγού-διαχειριστή στο θώκο του Περιφερειάρχη. Ενάντια στα παραπάνω, τονίστηκε η εξαιρετικά θετική αγωνιστική συμβολή της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής την τελευταία πενταετία, με την ανάδειξη ζητημάτων στο ΠΕ.ΣΥ. και την πρωτοπόρα παρουσία σε πλήθος κινημάτων ανά την Αττική.


(το υπόλοιπο της ομιλίας εδώ)

Στην εκδήλωση χαιρέτησαν, στη συνέχεια, αγωνιστές που κοσμούν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος στην Πόλη τους Ζωγράφου και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική αλλά και υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αναλυτικότερα:

- Άρης Φούφας (Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου)

- Λουκάς Δήμου (απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος, Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου)

- Μηνάς Χρονόπουλος (Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου)

- Γιάννης Δημητρόπουλος (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική)

- Σπύρος Ρούμπας (Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και ευρωψηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

- Έλλη Πανταζοπούλου (Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική)

- Στέλιος Νικητόπουλος (ευρωφηφοδέλτιο ΑΝΤΑΡΣΥΑ)

ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ
ΣΤΙΣ 26 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

δε θα δημοσιεύονται σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο